Hoppa till sidans innehåll

David McCann slutar som Klubbdirektör för Alvik Basket – rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare kommer att starta omgående

26 NOV 2019 13:27
David har under sin tid som Klubbdirektör och under de många år som han varit verksam i klubben i olika befattningar starkt bidragit till att utveckla Alvik såväl ekonomiskt, sportsligt och föreningsmässigt.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2019 13:27

”Rollen som klubbdirektör i Alvik Basket är en spännande, givande men också en mycket utmanande roll. David har under sina år på posten lyckats bemästra detta och inte bara drivit den operativa verksamheten utan också starkt bidragit till att utveckla klubben till vad den är idag. Vi vill å Styrelsens vägnar rikta ett stort tack till David för de här åren och önskar honom lycka till med framtida möjligheter.”

-Fredrik Lagerkvist, ordförande Alvik Basket

När jag tillträdde som klubbdirektör 2017 var utgångspunkten att stabilisera ekonomin och fortsätta utveckla Alvik mot vår vision. Det har ofta krävts svåra beslut och prioriteringar för att bibehålla den linjen. Det är med både lättnad och stolthet som jag lämnar över en förening som växer i antalet medlemmar, som kvalade till Svenska Basketligan herr, som idag har ett av landets absolut bästa damlag, som två raka år slagit rekord i antalet deltagare på egna läger och turneringar, som har utvecklat Sveriges största basketverksamhet för små barn och som, framförallt, nu står på en stabil ekonomisk grund. Det har varit en stor ära att ha varit delaktig i att forma den här delen del av Alviks, tillika Sveriges mest anrika basketförenings, historia.

Min resa med Alvik Basket började redan 2009. En resa där jag har haft förmånen att lära känna passionerade Alvikare som har burit denna starka rörelse dit vi är idag. Många som jag idag kallar vänner. Till alla er vill jag säga: Tack för de förebilder ni är för våra ungdomar och för de fantastiska insatser som ni har gjort för samhällets viktigaste generation. Nu ska jag under en tid ta hand om min familj som saknat mig under dessa, snart tre, intensiva och mycket tidskrävande år som klubbdirektör.
- David McCann, avgående Klubbdirektör Alvik Basket

David kommer att jobba kvar säsongen ut, slutar i maj 2020 och kommer under den tiden hjälpa till med överlämningen till hans efterträdare. Att David slutar efter denna säsong då Alvik är på stark frammarsch föranleder för styrelsen att se över det framtida ledarskapet samt hur organisationen kan optimeras. Rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare som kan ta vid och utveckla Alvik Basket in i nästa fas inleds nu med förhoppningen att kunna ha en ersättare på plats så snart som möjligt.

 

Vid frågor hör av er till:

Fredrik Lagerkvist  - Ordförande Alvik Basket
Tel: +46 738 521 861
Lars Lundquist – Styrelseledamot Alvik Basket
Tel: + 46 70678 54 64

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info