Hoppa till sidans innehåll

EYBL & EGBL = European Youth Basketball League & European Girls Basketball League

30 OKT 2019 10:47
HU15 gör debut i EYBL i år, för några i Utveckling Dam är det här fjärde omgången i EGBL, nu åker bägge lagen till Vitryssland och spelar.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2019 10:47

UTVECKLING DAM

Dags för första omgången av årets upplaga av EGBL 

Nu är det äntligen dags för första omgången av EGBL för Damer utveckling. Förra säsongen slutade med en mycket fin 3:e plats i Superfinalen i Riga För en del av tjejerna blir detta 4:e säsongen i EGBL. I år spelar vi i gruppen DU19 och har lottats i samma grupp som Georgiens U19-landslag, RIG Luleå och Basketball School Riga Jugla från Lettland. I första omgången som spelas i Brest Vitryssland finns även grupp A som består av Young Angels Academy från Kosice i Slovakien, Basketball Scholl Riga TTPfrån Lettland, Sport School Pärnu från Estland och hemmalaget COR Viktoria från Brest Vitryssland. 

I första omgången möter vi i tur och ordning, 

· COR Viktoria 

· Sport School Pärnu 

· Young Angels Kosice 

· Riga TTP 

· Riga Jugla 

COR Viktoria slog vi i slutspelet förra året med 12 poäng 

Sport School Pärnu – förra säsongen lyckades vi komma tillbaka och få till förlängning efter sista skottet i ordinarie tid. Förlängningen vann vi sedan med 5 poäng. 

Young Angels från Kosice stod som slutsegrare efter förra säsongens superfinal. Vi mötte dom i första matchen förra säsongen och vann då på en buzzer beater med 1 poäng. Det komer bli en stentuf match! 

Riga TTP var återigen en stentuff match där vi kom tillbaka i slutet av matchen och lyckades få till förlängning med en buzzer beater. Förlängningen blev lika tuff och otroligt nog vann vi den med minsta möjliga marginal med 2 poäng på en ny buzzer beater. Båda sista skotten levererades iskallt av Sylvia Leth! 

Riga Jugla mötte vi två gånger förra säsongen och vann båda matcherna med 4 poäng. 

Av resultaten att döma från förra säsongen kan vi räkna med att denna omgången kommer bli stentuff! 

Läget i laget är för tillfället ganska förkylt. Många tjejer är eller har varit sjuka sista tiden och en del dras med skador så uppladdningen har inte varit optimal. Vi hoppas dock att vi på fredag kan ställa upp med 12 friska spelsugna spelare. -Thomas Dahl Head Coach Utveckling Dam

HU15

På torsdag den 31a oktober packar HU15 väskorna och åker på sin tredje längre resa som inkluderar övernattning denna säsong. Denna gång bär resan till Lida, Vitryssland. HU15 skall spela EYBL där bland annat Jonas Jerebkos klubb Khimki från Ryssland står för motståndet.
 
HU15 gör debut i EYBL denna säsong, och förväntningar från både killarna och ledarstaben är höga. Speciellt som EYBL ger oss chansen att komma till nya, för oss exotiska platser, där vi får möta lag vi aldrig tidigare stött på.
 
Lagen från Östeuropa spelar oftast en fartfylld basket med aggressivt försvar över hela banan och tvingar motståndarna till svåra avslut, vilket ger killarna i HU15 roliga basketnötter att lösa. En som är duktig på att lösa basketnötter är lagkapten Hjalmar Öien.
 
- Hela laget har verkligen sett fram mot de turneringar vi spelar utomlands, berättar lagkapten Hjalmar ”Hjalle” Öien efter ett svettigt träningspass. Det gäller verkligen att vi är väl förberedda, annars riskerar vi att inte kunna lösa de roliga utmaningar som väntar, avslutar Hjalle.
 
Även coach Mikael Wester ser denna helg som ett steg i killarnas utveckling, men väljer att tala om helgen som en ytterligare en liten pusselbit i killarnas långsiktiga utveckling. Att matcherna i EYBL är viktigare än matcherna hemma eller i BBBL är ingenting som coach Mikael ”Micke” Wester vill höra talas om.

- Börjar vi att gradera matcher så här tidigt på säsongen så riskerar vi att förlora blicken på den långsiktiga utvecklingen, inte bara för de som åker med denna helg utan för hela HU15-gruppen, säger coach Mikael ”Micke” Wester. Jag reser till Vitryssland med stor glädje då jag under många år inspirerats av den Vitryska filosofen Lev Vygotskij som har varit den moderna pedagogikens fader i mina ögon. Kanske blir detta den mest inspirerade resa jag någonsin fått uppleva, filosoferar Micke. 

HU15 ser mycket fram emot denna på förhand mycket spännande helg, och hoppas återkomma till Stockholm med många roliga minnen och spännade matcher i benen sent söndag kväll. 

GO ALVIK!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info