Hoppa till sidans innehåll

Hej alla Alvikare..

17 MAR 2020 22:38
Det kommer ständigt nya direktiv och information med anledning av Coronavirusets spridning. Vi gör allt för att försöka hinna med och skyndsamt fatta de beslut som vi tror är bäst både för Alvik, våra medlemmar och spelare samt för samhället i stort.
  • Skapad: 17 MAR 2020 22:38

Det kommer ständigt nya direktiv och information med anledning av Coronavirusets spridning. Vi gör allt för att försöka hinna med och skyndsamt fatta de beslut som vi tror är bäst både för Alvik, våra medlemmar och spelare samt för samhället i stort. Det är ingen lätt övning och vi ber om er förståelse för detta. Sedan vi i söndags gick ut med information om att vi fortsätter med träningarna så har regeringen idag uppmanat alla gymnasieskolor, universitet och högskolor att gå över till distansundervisning. Detta beslut tar man på inrådan av Folkhälsomyndigheten (FHMs). Dessutom görs omfattande förberedelser för att stänga även grundskolor och förskolor, även om det beslutet inte är fattat ännu. Vi har genom allt detta hållit oss till FHM råd och riktlinjer så långt det är möjligt och därför nu fattat beslut om att avråda från all inomhusträning för lag och spelare som går på gymnasiet eller högre utbildningar (det vill säga från 16 år och uppåt) från och med fredag den 20:e mars och tre veckor fram (till och med fredagen den 10:e april). Vi kommer innan dess kommunicera om beslutet kvarstår eller ej.

För övriga lag gäller som tidigare att vara extra noga med handhygienen, absolut inte vara i hallen om du känner dig sjuk, men också, om möjligt, förlägga en del av träningen utomhus och anpassa träningen till mindre fysisk kontakt mellan spelare. Vi kommer från föreningens sida att göra vad vi kan för att underlätta för utomhusträning genom att tillhandahålla utrustning och träningsprogram. Separat email kommer till er coacher om detta.

För de coacher som har lag vars spelare går i grundskolan, men som ändå vill göra ett uppehåll i inomhus träningen fram till den 10:e april så är det naturligtvis ok. Meddela i så fall Kansliet (This is a mailto link) så att vi kan lösa det praktiska kring det. Om ni väljer att ersätta någon eller några träningar med utomhusträningar så glöm inte att avboka hallen för dessa tillfällen. Oavsett om ni har utomhusträning eller inte så är det viktigt med närvaroregistreringen.

Detta är ett oerhört tråkigt beslut att fatta, men det är också en synnerligen extrem situation vi befinner oss i och vi kommer tyvärr alla behöva göra uppoffringar. Vi förstår att detta beslut kommer att göra väldigt många väldigt besvikna men vi ser i detta läge ingen annat val. Vi kommer göra allt vi kan för att möjliggöra annan form av träning, fys eller utomhus för att lindra ”basket-abstinensen” för de lag som vi nu avråder från att träna inomhus eller som själva väljer att göra det.

Vi fortsätter naturligtvis att följa utvecklingen och återkommer om våra riktlinjer skulle behöva ändras framöver

 

Med förhoppning om er förståelse,

 

Styrelsen genom Fredrik Lagerkvist  

 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info