Hoppa till sidans innehåll

Inför: Alvik herr-Eos

22 MAR 2019 16:05
Det har blivit dags för serietvåan Alvik Basket att möta serietrean IK Eos i en match som betyder oerhört mycket för båda lagen. Vem ska knipa seriens andraplats och få chansen att få kvala till Svenska Basketligan?
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 16:05

Säsongen i Superettan börjar närma sig sitt slut och det har varit en minst sagt spännande säsong. Djurgården Basket som föll på målsnöret förra säsongen har hittills inte förlorat en enda match den här säsongen och har därför kunnat säkra seriesegern redan en månad innan den sista matchen spelas.

Men bakom Djurgården är det nu mycket jämnt, där fightas Alvik mot IK Eos. Just nu ligger Alvik tvåa i talbellen, en plats de måste behålla för att ha chans att få kvala till Svenska Basketligan. Det är av största vikt att Alvik tar hem vinsten i matchen mot Eos om de ska få denna chans.

En andra plats innebär att man får chans att kvala till SBL i ett dubbelmöte med laget som hamnar på nionde plats i den högsta ligan. Basketligan är färdigspelad och det kommer bli Köping som står för kvalmotståndet.

Imorgon är det dags, Alvik Basket tar sig an serietvåan Eos på hemmaplan i Åkeshovshallen. I de två senaste matcherna Alvik och Eos möts har de gått hem med en vinst var. Den senaste matchen som de två möttes spelades i Åkeshovshallen den 6 januari och slutade 81:71 till Alvik. Matchen som spelades innan det slutade med vinst till Eos med fem poäng.

- Jag förväntar mig en tuff match mellan två försvarsstarka lag. Båda lagen har en bred trupp så det finns många spelare som kan agera x-factors. Båda lagen vet vad som står på spel så det kommer vara en konstant kamp enda till slutsignalen, säger Head Coach Kevin Gaines. 

Det kommer antagligligen att bli en riktigt jämn och tuff match imorgon, iaf om man ser till de senaste två mötena samt lagens statistik den här säsongen. De ligger oerhört nära varandra i nästan alla mätta resultat, och med tanke på vad som står på spel för de båda lagen så kommer de onnekligen att vara lika motiverade att vinna denna match. Alviks lagkapten anton Miller är fokuserad:

- Imorgon förväntar jag mig en fartfylld match där vi följer vår matchplan från uppkast och levererar både offensivt som defensivt. Det är viktigt att vi som trupp är fokuserade enda till 40:e minuten.  

Uppkast lördag 23 mars 15:00 i Åkeshovahallen

Foto: Malin Emilsson

 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info