Hoppa till sidans innehåll

Janel McCarville framröstad till Svenska Basketligans MVP – Stannar i Alvik säsongen 2020/2021

08 APR 2020 16:22
Idag tillkännagjorde Svenska Basketbollförbundet (SBBF) att Janel McCarville röstats fram till MVP, dvs. basketligans mest värdefulla spelare säsongen 2019/2020. McCarville har spelat i Alvik sedan 2018 och har precis förlängt kontraktet med klubben.
  • Uppdaterad: 08 APR 2020 16:22

 

Alvik gjorde sin bästa säsong någonsin 2019/2020 med vinst i Svenska Cupen och laget låg på en andraplats i SBL dam när ligan avslutades i förtid. En starkt bidragande faktor till framgången var centern Janel McCarville. McCarville är sannolikt SBL dams mest meriterade spelare någonsin. Hon draftades som #1 till WNBA 2005, vann WNBA 2013 med Minnesota Lynx och har varit proffs i flera europeiska ligor.

Varje år utser SBBF bästa spelare i åtta olika kategorier och säsongen 2019/2020 vann McCarville pris både som Årets Center och det finaste av dem alla: Årets MVP.

”Jag är mycket glad över detta pris! Jag måste tacka mina lagkamrater som hjälpt mig uppnå denna ära. Utmärkelser är kul, men vi kommer tillbaka nästa säsong och är på jakt efter mästerskapet!” kommenterar Janel McCarville som befinner sig på sin familjs gård i Wisconsin, USA.

Nu är det dock fokus på nästa säsong och målet är SM-guld. Laget lär till stor del bestå av samma stomme av skickliga spelare, som dessutom spelar allt bättre tillsammans.

”Janel har en oöverträffad basket-IQ och bidrar väldigt mycket till laget och klubben.
Hon har såklart en stor roll på plan som spelare, men hon är också viktig i spelarutvecklingen på damsidan i Alvik. Att Janel och ytterligare några nyckelspelare redan är klara för nästa säsong gör att vi kan förbereda oss på bästa sätt. Detta blir Janels och min femte säsong tillsammans och vi ska se till att göra den till Alviks bästa någonsin,” kommenterar Fotios Ioannidis, head coach för Alvik.

McCarville har spelat i Alvik de två senaste säsongerna och nästa säsong kommer hon även vara assisterande coach i damlaget. Hon har en uttalad ambition att utvecklas som coach och är coach för ett ungdomslag i Alvik, samt jobbar med individuell spelarutveckling för främst klubbens framtida inside-spelare.

”Det var ett enkelt beslut att stanna i Alvik eftersom jag trivs i Stockholm och gillar verkligen människorna i klubben och i mitt lag. Jag vill komma tillbaka nästa säsong och se spelarna jag har lärt känna utvecklas och nå framgångar”, avslutar Janel McCarville.

För mer information, kontakta:

Fotios Ioannidis, head coach Alvik basket 073-626 35 40

Martina Elliot, kommunikationsansvarig Alvik basket 073-715 25 94

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info