Hoppa till sidans innehåll

NIU - Elitsatsa på basket under din gymnasieutbildning

08 NOV 2019 11:06
Vill du få en gymnasieutbildning av toppkvalitet samtidigt som du kan elitsatsa inom basket? Då är vår nationella idrottsutbildning (NIU) på Bromma Gymnasium det rätta valet för dig.
  • Skapad: 08 NOV 2019 11:06

Ditt schema anpassas så att du kan träna tre gånger per vecka på skoltid, under ledning av erfarna tränare från Alvik. Utbildningarna bedrivs med tillstånd från Skolverket och certifiering från Svenska Basketbollförbundet.

Elitsatsa på basket under din gymnasieutbildning

Bromma gymnasium har certifierats som basketbollgymnasium av Svenska Basketbollförbundet. Detta innebär att Bromma gymnasium har ett samarbete med en elitklubb och att Svenska Basketbollförbundet har godkänt skolans undervisning enligt de nya nationella kraven. Bromma gymnasium samarbetar med oss, Alvik Basket.

Målsättningen är att du ska kunna kombinera elitinriktad basketträning med dina gymnasiestudier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell elitnivå när du avslutat dina studier på Bromma gymnasium.

Bromma Gymnasium erbjuder en bra studiemiljö med duktiga och engagerade lärare som har stor förståelse för din elitsatsning inom basket.

Du kommer att träna tre gånger i veckan – under ledning av erfarna tränare från Alvik Basket.

Upplägget av specialidrotten följer ämnesplanen för ämnet specialidrott. Du kommer även att lära dig mycket om anatomi och vikten av att äta och träna på rätt sätt för att få riktigt bra förutsättningar för att orka med såväl studier som krävande och utvecklande träning.

Basketfördjupningen sker utifrån dessa områden:

  • basketträning
  • fysisk träning
  • spelförståelse
  • träningslära
  • näringslära
  • idrottspsykologi
  • idrottsskador

Utveckla tekniken, undvik skador – bli en framgångsrik spelare

Du kommer att utveckla din teknik både i lugn miljö och i matchtempo. Denna fördjupning är viktig för att bli en framgångsrik basketspelare och spelförståelse tränas för att ge dig en detaljerad kunskap om rörelsemönster och samverkan i anfall och försvar, samt en förmåga att läsa spelet och utnyttja olika spelsituationer.

Du kommer att få verktyg som hjälper dig att hantera både motgångar och framgångar. Du kommer att lära dig hur du tar hand om din kropp genom fysisk träning, vi hjälper dig att utveckla din styrka, snabbhet, rörlighet och kondition. Vi tränar regelbundet och utvärderar med tester. Din fysik är viktig för att undvika skador och för att bli en framgångsrik basketspelare.

Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, gym och Stora mossen idrottshallar.

Den första delen av anmälan som ligger uppe just nu stänger den 1 dec, denna anmälan görs till Stockholms basketdistriktsförbund. Efter den 1 dec får NIU skolorna ta del av ansökningarna och då kontaktar vi från Bromma Gymnasium de som sökt NIU för intervju. I mitten av Januari skickas antagningen ut till de som blivit antagna till NIU Bromma Gymnasium.

Den andra delen är att söka de program som går att kombinera med NIU programmet på Bromma Gymnasium. Även om du blir garanterad en plats på NIU måste du komma in på skolan för att få din plats. Med andra ord, kommer man inte in på skolan går platsen på NIU till någon annan. 

Onsdag 13 november kl. 18.00-19.00 har NIU Basket på Bromma gymnasium Öppet Hus. Då är både framtida elever och föräldrar varmt välkomna att träffa lärare och instruktörer, få en inblick i vår verksamhet och möjlighet att ställa frågor. Vi kommer vara i aulan på Bromma gymnasium.

 

NIU basket ansökan till Stockholms Basketdistriktsförbund

 

Vill du veta mer? Kontakta:

Victor Holmberg

Ansvarig instruktör, killar

Steg 4-utbildad tränare

Telefon: 070 – 797 26 03

E-mail: This is a mailto link

 

Johan Andersson

Ansvarig instruktör, tjejer

Steg 2-utbildad tränare, assisterande coach Alvik herr

Telefon: 072-361 96 33

E-mail: This is a mailto link

 

Kristina Stenberg

Lärare

Telefon:073-640 16 51

E-mail:kristinastenberg7@gmail.

 

Henrik Evers

Ansvarig fysträning

 

Lennart Kågestam, rektor Bromma Gymnasium
E-mail: This is a mailto link
Telefon: 08-508 330 06

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info