Hoppa till sidans innehåll

Nypremiär för Svenska Cupen

11 SEP 2019 21:11
Svenska Cupen gör nypremiär denna säsong och de 25 bäst rankade lagen i Sverige deltar. Det är vinna eller försvinna som gäller och det blir allvar direkt för Alviks utvecklingslag dam när det tar sig an ligalaget Telge i Åkeshov på söndag kl 16:00.
  • Skapad: 11 SEP 2019 21:11

Nypremiär för Svenska Cupen på söndag

Alvik utveckling dam kom på fjärde plats i Basketettan norra förra säsongen och i Cupen möter de Telge som tog sig till semifinal i SBL dam. Samma dag är Alviks damlag i Norrköping för att möta Haga Basketgymnasium.

På pappret en på förhand avgjord match, eller vad säger utvecklingslagets headcoach Thomas Dahl?

-Självklart är Telge stora favoriter, men vi tar inte ut någon förlust i förskott. Vår målsättning är att göra en så bra match vi någonsin kan och sedan får vi se hur långt det räcker.

Inför den här säsongen har Telge stärkt sin trupp med bl.a. två amerikanskor och en tysk ungdomslandslagsspelare, hur matchar ni upp dem?

-Vi är ett utvecklingslag och vårt syfte är att förbereda unga spelare för exempelvis ligan eller college, det är inte meningen att de ska vara där ännu. Men vi har faktiskt några riktigt snabba spelare, hygglig längd och skickliga skyttar. Förhoppningsvis underskattar Telge oss lagom mycket, säger Thomas Dahl och ler.

Finns det en hemmaplansfördel?

-Vi hoppas naturligtvis på ett fint publikstöd i Åkeshov! Hemmapubliken kommer ge oss extra energi och på söndag lär vi behöva all hjälp vi kan få. 

Vad förväntar du dig av dina spelare? 

-Jag förväntar mig att alla på plan och på bänken ska ge precis allt de har. Vi har faktiskt ingenting att förlora och om vi känner att vi gjort vår yttersta och aldrig givit upp ska vi känna oss stolta när slutsignalen går, avslutar Thomas.

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info