Hoppa till sidans innehåll

Prestigemöte mot Djurgården i Basketettan dam

10 JAN 2020 13:01
På söndag spelar Alvik utveckling dam borta mot Djurgården och vinnaren tar greppet om en plats i Baskettan Final Four. Djurgården har bara förlorat en match i år och ligger trea i en haltande tabell. Foto: Bjarnefeldt Photography
  • Skapad: 10 JAN 2020 13:01

 

På söndag spelar Alvik utveckling dam borta mot Djurgården och vinnaren tar greppet om en plats i Baskettan Final Four. Djurgården har bara förlorat en match i år och ligger trea i en haltande tabell. Att få stopp på Tina Moen är prio #1 för Alvik, men det finns fler riktigt skickliga spelare i DIF, bl.a. några f.d. Alvikare.

Alvik utveckling dam hade en riktigt fin höst där de endast förlorat mot Luleå BG (x 2) och vunnit riktigt tuffa matcher – senast i förlängning mot Västerås. Laget ligger på andra plats i tabellen, men Djurgården flåsar oss i nacken. DIF går hårt på sin förstafemma som rymmer Alvik-bekantingar som Tina Moen, Frida Lundquist och Fanny Rykatkin samt även Therese Pettersson från Blackeberg och Vanessa Jurewicz som plockats in från Fryshuset under säsongen. Tina snittar 17 poäng, 9 returer, 3 steals og 2 blockar - det lär bli knallhardt.  

Stora delar av utvecklingslaget tog en välbehövlig ledighet över jul och den här veckan gäller det att ha fått igång huvud och fötter. Vi behöver få upp skottprocenten på 2-poängarna, vårda bollen och vara iglar i försvar hela matchen. Senast mot Västerås låg vi under med 12 poäng med 1:30 min kvar av matchen innan vi sköt några treor och sedan kunde avgöra i förlängning. Bra underhållning, men inte nyttigt för coachtrions hjärtan.

Kom till Brännkyrka och hjälp oss till seger!

 

Matchfakta 

Vad: DIF-Alvik Utveckling Dam
När: Söndag,  12 januari 16.00
Var: Brännkyrkahallen

 

GO ALVIK!

 

 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info