Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering gällande Coronavirus

12 MAR 2020 09:18
Vi följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset och vi uppmanar alla att dagligen gå in på Folkhälsomyndighetens sida, föreningen följer deras riktlinjer.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 09:18

Hej alla föräldrar, coacher och spelare

 

Till följd av coronavirusets utveckling så avråder Alvik Basket från allt spel utomlands. Avrådan gäller tills vidare. Vi förstår att denna avrådan kan orsaka stor besvikelse bland lag som har samlat pengar och laddat inför spännande cuper och matchspel utomlands. Dock gör den rådande osäkerheten till följd av Coronaviruset att vi har fattat detta beslut att avråda från spel/matcher/cuper utomlands. Förutom smittorisken så finns ju även risken att man hamnar i karantän eller fastnar utomlands. Har ni som coacher frågor eller funderingar kring detta är ni välkomna att höra av er.

Jag vill också passa på att uppmärksamma er på vad som gäller kring närvaro på träningar och matcher. Folkhälsomyndighetens rekommendation är att alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att stanna hemma och avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smittan vidare. 

Det betyder att om du har symptom, även lindriga, så ska du avstå från att komma till träningen. Det innefattar även att vara i hallen även om man inte deltar på träningen. Om du har symptom som feber, hosta och andningssvårigheter så stanna hemma.  Det gäller både spelare, tränare och föräldrar som hämtar och lämnar. 

Regeringen har nu fattat beslut om att stoppa sammankomster med fler än 500 personer. För oss kommer det så klart extra olägligt då vi nu snart går in i ett slutspel för Damerna med chans på SM-guld. Vi kommer, tills vidare, att tillåta publik på våra matcher men vi kommer att begränsa antalet personer i hallen till max 500 personer.

Alvik Basket följer den utvecklingen av coronaviruset och de riktlinjer som finns. Föreningen kommer att följa de riktlinjer som Svensk Basket ger ut.
I dag, torsdag 200312, håller Riksidrottsförbundet ett möte med samtliga idrottsförbund angående åtgärder med tanke på den förhöjda risken för samhällsspridning av coronaviruset i Sverige. Alvik Basket avvaktar dessa riktlinjer. 

Styrelsen genom Fredrik Lagerkvist.

För frågor

This is a mailto link

This is a mailto link

Skribent: Martina Elliot
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info