Hoppa till sidans innehåll

USM I HELGEN/UTVECKLING DAM

14 NOV 2019 09:44
En av årets stora höjdpunkter är USM. I år deltar Alviks utvecklingslag i U19 och givet det breda och vassa laget är förhoppningarna högt ställda. I första omgången möter Alvik Uppsala och AIK i SEB USIF Arena i Uppsala.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2019 09:44

Utveckling Dam ser fram emot Ungdoms-SM!

 

”Många kommer få möjlighet att spela någon USM-omgång. Till denna första omgång har vi tagit ut 13 spelare där flera har både liga- och ungdomslandslagsmeriter. Men det finns inga lätta matcher på SM och vi måste verkligen spela på topp för att kunna vinna gruppen”, säger Thomas Dahl, head coach för Alvik Utveckling Dam.  

Tova Sabel började veckan på samling med seniorlandslaget och avslutar med SM för U19. Hon spelar normalt med Alvik i SBL dam, men eftersom hon är född 2001 kan hon ansluta till utvecklingslaget när det är dags för SM.

”Självklart har jag fått med mig ny erfarenhet och självförtroende i och med landslagssamlingen, men basket handlar inte om någon enskild spelare. Vi är ett riktigt bra lag och tillsammans ska vi ge allt för att vinna varje match. Jag är grymt taggad inför SM!” säger Tova Sabel.

”Jag skulle vilja påstå att vi har ett komplett lag med både längd, skyttar, skickliga guards och stora vinnarskallar. Vi har flera konkurrenskraftiga spelare på varje position,” avslutar Thomas.

USM spelas i tre grundomgångar varefter de fyra främsta lagen gör upp i Final Four i maj 2020. Vinner man gruppen i omgång 1 går man direkt vidare till omgång 3.

Matcher:

Alvik – AIK, lördag 16 november 14:00 

Uppsala – Alvik, söndag 17 november 14:30

I Alviks trupp till första omgången ingår:

Nike Bolmgren, Marie Carlander, Emelie Erlandsson, Lovisa Fjellner, Ida Fredman, Sylvia Leth, Elin Lindskog, Emma Rasmussen, Amanda Sabel, Tova Sabel, Moa Stattin, Hanna Stone och Matilda Söderlund.    

 

GO ALVIK! 

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info