Hoppa till sidans innehåll

USMs första omgång!

18 NOV 2019 15:50
Första omgången av USM var i helgen. Att vinna gruppen innebär att man går direkt till omgång 3, vilket är värt mycket för ett gäng som redan spelar många matcher. Hur gick det för Alvik i helgen?
  • Uppdaterad: 18 NOV 2019 15:50

Första omgången av SM slutar med 2/3 segrar för HU17. En mycket stark seger mot Högsbo där vi tog ikapp 14 poängs underläge. Åkersberga på lördag kväll blev lite för tufft, vi hänger med i vissa delar men kan inte behålla fokus och ork i 40 minuter. På söndagen avslutade vi med en komfortabel seger mot Haga Haninge. Bra helg för oss med tufft motstånd och intensiva matcher. En andra plats i gruppen gör att vi spelar omgång 2.
-Johan Andersson

We had a good weekend but came up short on the last game losing to an good undermanned team in KFUM  Gothenburg. They played well together and we didn't make the right decisions. Hopefully we learn and grow as players and get ready for the next round! -Fred Drains

I Lördagens match för Utveckling Dam mot AIK stod det 37-26 i halvtid, men AIK gav sig inte, utan kämpade om allt. De kom nästan ikapp flera gånger och inför sista perioden var ledningen bara 50-44. Till slut klarade vi att hålla undan och slutresultatet blev 71-62. Grunden till vinsten lades i ett riktigt bra försvar där inte minst Hanna Stone och Elin Lindskog jagade AIKs guards. Dessutom är Lovisa Fjellner ”hemma” från RIG Luleå för att spela USM med Alvik och hon har en fantastisk förmåga att alltid vara på rätt ställe för att både stänga sin egen spelare och alla andra som råkar ha vägarna förbi. Offensivt levererade Sylvia Leth 24 p, Tova Sabel 17 p och Emelie Erlandsson 16 p. Hade det funnit stats hade åtminstone ett par av dem haft en double-double.

Sylvia Leth utsågs välförtjänt till omgångens lirare efter att ha blivit högst rankad av både AIKs och Uppsalas coacher. 

Vi är klara för tredje omgången, alla spelare gjorde poäng under helgen och vi coacher är väldigt nöjda med att laget höjt sig ytterligare en nivå i försvarsspelet efter EGBL. En riktigt bra helg! -Pia Rosin 

Läs mer om Utveckling Dams helg i USM här 

http://www2.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=246121&NID=635906

 

 

GO ALVIK!

Skribent: Martina Elliot
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info