Hoppa till sidans innehåll

Alviksvinst mot Alvik i en jämn match

19 NOV 2014 13:44
Ja, det låter ju konstigt men har sin bakgrund i att F00 mötte F01 i en prestigefull match. De yngre töserna har anmält sitt duktiga lag till vår serie och där avfärdat det ena efter det andra kvalificerade motståndet.
  • Skapad: 19 NOV 2014 13:44

Därför var spänningen stor i denna fight, skulle de även kunna rubba våra stabila tjejer? Svaret blev väl Nja, de spelade väl och kunde långa stunder av matchen hålla jämna steg men i längden vägde F00 tyngre. 

Kampen kom igång med gott om nyfikna åskådare i Åkeshovshallen. De vita 00-orna var starkare i varje närkamp från start och kopplade ett visst grepp till 14-4 innan coach Håkanson tog en timeout för sitt gröna gäng. Efter den fick de bra sprutt i svingen och tog ingen notis om de på pappret bättre spelarna. Första quartern slutade sedan ganska jämnt. I andra fortsatte lagen att följas åt ända fram till halvtid. Poängskörden var ganska sparsam då båda gängen ägnat mycket träningstid åt försvarsspelet. F01 var mycket ettriga och gav de vita ingen chans att penetrera korg på något enkelt sätt. Starten av Q3 blev bra för F00 och svingen gav fina skottlägen som togs om hand, satt inte bollen i nät så vanns offensiva returer på löpande band och gav fler målchanser. I vitt försvar var det rejäla tag under korgen och 01-orna fick oftast bara ett försök. Alla tuffa dueller började suga musten ur dem och F00 hade bra fart i omställningarna. Plötsligt fick de ett försprång i protokollet. Kalle tog ny timeout och pratade taktiska finesser. Återigen gav de orderna kvick verkan och gapet togs igen någorlunda. F00 var dock lite tyngre och mer effektiva, mot slutet var det nästan bara långa skott som de gröna kunde få i korg. Segern blev till sist ganska klar för F00 i en helt okay fight. Ett resultat som föreningen ändå kan vara nöjd med. De äldre är fortfarande något bättre och kan bära högt huvud i hallen fortsättningsvis. De yngre gjorde dock en mycket tapper match och vet att det inte är långt bort förrän de kan gå vinnande ur en sådan här kamp.

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info