Hoppa till sidans innehåll
Högland Dam

Damerna i division 4 kämpar på trots hårt motstånd

09 FEB 2015 15:19
Alvik Basket är ju i första hand en ungdomsförening där fokus ligger på att uppfostra nykomlingar att lära sig idrottens grunder.
  • Skapad: 09 FEB 2015 15:19

Men det är absolut inte bara våra elitlag som klubben bryr sig om. När juniorerna väl har växt upp så vill man förstås också ha dem kvar i den stora Alviksfamiljen. Som ledare, föräldrar, sponsorer eller annat. Ja, varför inte som spelare?? Vårt damlag i div.4 består av sådana entusiaster som fortfarande vill hålla igång med världens bästa sport. I lördags spelade de en tuff match i Husbyhallen mot Järvas dito. I gröna linnen ställde sju seniordamer upp med den äran. Denna gång även förstärkta med en coach, eller snarare inspiratör då de taktiska detaljerna inte riktigt slipats. Alvik startade mycket alert och gjorde fem-noll tämligen omgående. Järva hade dock ett starkt lag och kvitterade raskt och fortsatte att dra ifrån i första kvarten. Våra damer stretade dock emot bra och avståndet var inte så stort efter Q1. De blå tjejerna var snabba på att springa på kontring då de snodde boll av oss. För att inte köra slut på spelarna så beordrades en zon så att vi kunde vila i försvaret. Just det ordet funkar förstås inte inom modern idrott då man snabbt blir straffad om man inte jobbar stenhårt. Järva ryckte ifrån och tog kommandot om bataljen som stundtals var ganska tuff. En laddad situation var när Kristina vägrade ge upp en förlupen boll och fick en hård knuff som tack. Den tjejen fick lomma av banan utan att återkomma, så får det inte se ut i en match.

I andra halvlek tog vi bort zonen och man/man-försvaret fungerade mycket bättre. Vi fick grepp om deras dominanta spelare och resten av kampen blev tämligen jämn. Med en lugnare sving så fick Alvik ofta till instick till våra långa tjejer och vi fick se några snygga high/low-spel mellan Bette och Siri. (Den senare fick lämna matchen med blodet rinnande, det är tufft under korgarna på en basketplan). Ute på golvet jobbade Camilla och Eva stenhårt med att bevaka motståndarnas duktiga skyttar. I andra halvlek höll vi helt jämna steg och Alvik kunde leva på sin ork (hade matchen varat en kvart till hade vi nog vunnit…).  Som helhet en jämn och någorlunda välspelad fight mellan två duktiga lag. Kul att se att basket fortfarande kan vara ett underhållande spel även om man passerat sitt idrottsliga zenit.

Alvik-Järva  37-67

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info