Hoppa till sidans innehåll

F00: Klubbkamp

16 SEP 2014 09:02
I helgen kokade det av aktivitet i Vasalundshallen då de klassiska rivalerna Solna och Alvik samlades för kamp.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:34

Alla lag från 06 och uppåt möttes i tuffa matcher och det var ett digert program som arrangören satt ihop. De tre hallarna kokade av spelare och supportrar i ett stort myller av basketentusiaster. 

För vår del blev det en chans till revansch för förra helgens nesliga nederlag mot Vikings. När Bella ställde upp för avkast så saknades en decimeter upp till motståndaren och så kommer det säkert att se ut i år med kraftigt längdundertag mot oss. Vi får spela snabbt och smart istället med alert försvar. Solna hade bara fem spelare till matchen och de startade optimistiskt med hög press. Den fick vi problem med och till en början var det helt jämnt. Elin var alldeles utmärkt i vår gröna dress och sköt skott med en procent som Kyrie Irving hade varit nöjd med i VM. I andra quartern började Solnas spelare att mattas en gnutta och för att spara kraft så packade de ihop sig nära sin egen korg. Sådana lägen skall man inte ge våra tjejer som ganska ostört fick prickskjuta från distans. Massor av bollar ploppade i korg och Alvik tog ledningen. 


I tredje kvarten kom dock Vikings tillbaka, fortfarande med hög press och de tog sig ikapp. Ingen större panik dock hos vår coachstab som fortsatte mana på med milda gester. Vi kunde snurra runt på spelarna och behöll snabba fötter på banan och kunde välförtjänt rycka ifrån till tio poängs vinst. Det såg bra ut i en välspelad match. Våra 00-flickor drog alltså sitt strå till stacken i denna klubbkamp som förhoppningsvis blir ett permanent inslag i vår basketuppladdning. Nästa år får vi försvara vår borg i Åkeshovshallen då de tuffa Vikingarna stormar på besök. Stort tack till Jurgita Kausaite med flera som lyckats sy ihop ett så komplext program.

Alvik-Solna F00 33-23

Go Alvik,

Patrick Montgomery

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info