Hoppa till sidans innehåll

Gruvlig revansch

25 FEB 2015 16:17
Vi fick ju en ordentlig överhalning av Blackeberg sist i USM så det kändes bra att få till ett snabbt returmöte. De hade väl inte riktigt samma lag som sist men en bra värdemätare ändå.
  • Skapad: 25 FEB 2015 16:17

I vårt gäng fick vi se comeback av några (under året) halvskadade spelare och det var kul att se dem på banan igen i full fart. Matchen startade i högt tempo där Alvik ofta lyckades hitta vägar mot korg. Blacke fick inget gratis mot vårt alerta försvar och fick prickskjuta från långt håll. De hade inte samma precision i dem som sist så de gröna maskineriet gick ifrån i protokollet. Fanny startade alldeles lysande för oss och vi tog ledningen med tio efter Q1. De små Blacketjejerna var snabba men borde inte räcka till, känslan var att vi skulle kunna vinna varje kvart med dessa poäng ungefär, men inte. De röda var tappra och mycket snabba i sina aktioner, flera gånger trollade de snyggt bort våra försvarare. Men som helhet var vi ett tryggt, hårt arbetande kollektiv. En skön sekvens var när vi hade en sekund kvar av ett anfall och inkast under korg. Suna fick bollen i hand och drog blixtsnabbt iväg det långa skottet rakt ned i nätmaskorna. Mycket vackert, det var värt tre poäng kan jag tycka.

Efter Q3 var avståndet fortfarande cirka tio men utan att kännas riktigt oroligt. Vårt lagförsvar var fortfarande för rörligt för att släppa till särskilt många poäng. I sin årsdebut för U19 var Lisa en sådan hårt arbetande kugge. Katharina var spelsugen och ville gärna: a) göra poäng. b) testa sin fot. c) kolla orken. Hon var längst framme i alla kontringar och sprang ambitiöst. Tyvärr hade vi lite svårt att få fram bollen i tid. Vid ett tillfälle blev det dock en urtjusig upprullning vid en snabb omställning som hon säkert fick stoppa i korg. Väldigt tråkigt att hon sedan gjorde illa sin långtidsskadade fot. Lika trist att motståndarna fick två av sina tjejer justerade på samma sätt. I sista kvarten var vi klart starkare och dikterade villkoren helt. Plötsligt fick vi till alla de enkla poäng som vi sökt tidigare och fick retroaktiv utdelning. Vårt (denna gång) tyngre lag fick bra tilldelning i poängrutorna. Madde bestämde sig mot slutet för att göra skillnad i matchen. Vid ett tillfälle bände hon i två poäng med ackuratess. Hade inte motståndaren sent omsider släppt bollen så hade hon följt med genom korgen… Efter det gick allt lätt för henne och hon avslutade med att själv göra 9-0 mot Blacke. Som helhet en bra grön insats med extra plus för försvaret. En skön revansch för debaclet i USM. 

Alvik – Blackeberg 74 - 38

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info