Hoppa till sidans innehåll

Lika värdig slutpunkt för vårt DU19-gäng

23 MAR 2015 15:55
Sista kampen i denna serie spelades i Brännkyrkahallen där vi tydligen spelar både borta- och hemmamatcher??
  • Skapad: 23 MAR 2015 15:55

En snabb blick in i den stora hallen sade att det var Truppgymnastiktävling och det var härligt att se de väl synkade lagen utföra rörelser med exakt precision. Skulle det vara möjligt att se samma härliga energi och lagarbete i vår hall? Absolut, det var två mycket välspelande gäng vi fick följa i en spännande kamp. Nästan lika färggranna också då Alvik spelade i sitt nya gröna ställ och även Fryshuset ställde upp i en ny vit stass med kvinnliga turkosa inslag. Tabellens etta mot trea.

Alvik startade bäst med en intensiv sving som skapade hål. När de dök upp tog vi till vara på chansen att slå vår spelare en mot en. Elsa startade med att trolla bort sin försvarare vid toppen och kunde sedan promenera genom tresekunders för en enkel layup. I nästa anfall gjorde Fanny samma sak (sedan Suna) och det gröna spelet var grymt bra. Efter några minuter ledde vi med tio poäng efter en hundraprocentig utdelning på de vassa attackerna. Samtidigt spelade vårt försvar rörligt och bra som inte släppte till mycket. Efter första kvarten hade vi fortsatt väldigt hög utdelning på våra avslut och Frysen mycket knapp. Så kunde det ju inte gärna fortsätta i en hel match, de vita var alldeles för bra för det. I andra tightade de till sitt försvar och vår sving blev mer omständlig. Det var härligt att se alla tjejer på planen som vågade så mycket. Varje möjlighet att slå sin spelare och attackera korg togs till vara på. Utfallen blev väldigt ofta två poäng (och ibland med bonuskast). Strunt i utfallet, själva intentionen är ju det viktiga. ”Våga för att vinna”, det är väl vad livet handlar om? Bättre att själv få styra över sitt öde än att passa bollen till någon annan som skall avgöra skeendet. Våra coacher måste vara väldigt stolta över att ha ympat in det modet hos så många. I sanningens namn skall väl Frysens coach Rasmunas vara detsamma, även om han ibland låter lite ledsen på sina spelare. Den här gången var de väl så bra som Alviks i alla fall. I halvtid var emellertid de gröna 12 pinnar upp. 

Enda lilla mattningen i vårt spel kom i tredje quartern då vårt anfallsspel gick i stå och det blev dålig fantasi med passningarna. Ofta kunde kvicka vita spelare sno bollen och storma mot korg. De närmade sig snabbt i protokollet och plötsligt kändes det verkligt oroligt. Bara fyra poäng kvar av försprånget men då exploderade Estelle i trepoängsskytte och vi kunde hålla undan trots allt. Frysen levde högt på en snabb guard med en skön tempoväxling, våra spelare kom hela tiden på efterkälken. Dessutom en stor center som utnyttjade varje möjlighet till miss-match. Tur att vi hade Nicole som matchade hennes aggressivitet under korg. Återigen var dock vår riktiga drake Maxine som fick i bollar (22 p) på de mest häpnadsväckande sätt. Det var en böljande match i högt tempo mellan två bra lag. Vårt straffskytte höll väldigt hög procent matchen igenom. Det relativt höga antalet poäng får tillskrivas ett fyndigt anfallsspel snarare än hängiga försvar, det var bra energi även i det jobbet hos båda lagen. Alviks fina start höll i sig kampen igenom och de gröna kunde vinna till slut. Vem saknade Let´s Dance för att få en trevlig fredagsunderhållning, upp med en hand??

Alvik – Fryshuset 74-61

Det duktiga laget från Fryshuset (som faktiskt överglänst vårt i spelet om USM) skall i semifinal där få möta våra andra Alvikstjejer. Då blir de till att bekänna färg.

 

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info