Hoppa till sidans innehåll

Nya fighter för U19-tjejerna!

03 FEB 2015 16:41
Matcherna duggar tätt för våra U19-tjejer nu. Läs om deras två senaste insatser!
  • Skapad: 03 FEB 2015 16:41

Onsdagskvällens fight mot Södertälje gav väl inga kalla kårar av nervositet. För det första såg det ut som Alvik Nord mot Alvik Syd då bortalaget spelade i vårt reservställ. (Inte säkert att Telge skulle uppskatta den beskrivningen förstås). För det andra var tempot måttligt, ganska fjärran det högt uppskruvade vi upplevde senast. Man kan förstås säga att det var en vardagsmatch och lång skoldag med trötta hjärnor, men detta är ju den ordinarie träningstiden så då hoppas man att de skall vara på topp. 

Hur som helst tog Alvik ett litet grepp om matchen och höll det hela vägen ut. Tälje hade två fyrtorn som vi hade svårt att komma åt under korgarna. De skickade in en lyra som elegant fångades i tresekunders och då vår hjälp inte hängde med så blev det tämligen enkla poäng. Även vid deras snabba spelvändningar kom vi ofta till korta. Vårt större kollektiva kunnande tog dock ut sin rätt och vi scorade från attacker, skott eller kontringar. Den variationen blev för svår att stoppa för Alvik Syd. Suna gjorde en vansinnigt snygg manöver då hon pausfintade bort hela försvaret och fick en enkel layup. Även Elsa var på trollerihumör då hon fintade bort sin försvarare på kortlinjen och fick fritt fram mot korg. Som sagt, Alvik var ett lite tuffare lag och vann till slut med ganska stora siffror.

Alvik – Södertälje 72 – 51

 

Efter en lång radda mer eller mindre välspelade vinster fick vi nu bita i golvet mot ett högmotiverat Blackebergslag. I lördags hade några av oss nöjet att se vårt stolta damlag besegra seriesuveränen Udominate inför en entusiastisk hemmapublik. Hur var det möjligt?? Tabellen ljuger sällan, Umeå-tjejerna har ett bättre lag med duktigare spelare. Ingen slump att de inte förlorat i år så långt. MEN, sett över en match betyder det ingenting. Alvikstjejerna tog ingen som helst notis om vad det stod på ryggen på motståndartröjorna, de körde på bara och lyckades brotta ned Goliat. Fantastiskt bra gjort.

På samma sätt brydde sig Blacke-tjejerna väldigt lite om att serieledaren Alvik var på besök i div.2-serien. De spelade med stor entusiasm hela tiden och fick matchen precis dit de ville med oorganiserat spel och massor av stök. Där var vi inte riktigt redo att ta upp kampen den här gången. Antagligen skulle vi vinna sju möten av tio mot dem men det spelar alltså ingen roll när den här dagen infaller. Vi startade ok och tog ledningen med några bra skott av Karin men Blacke ville alltså inte ge sig. De sluggade sig fram på vår planhalva och hystade i skott lite på måfå när försvaret gick bort sig. Men framförallt hade de en duktig center med sugproppar i händerna. Vi hade inget motvapen utan hon fick härja fritt hela fighten. Det är föresten en bra benämning då det var väldigt tufft med hårda tag och många fouls. Straffkasten duggade tätt och det var inte Alviks dag från linjen. Tyvärr blev vi av med Nicole i en sådan duell, hon drabbades av en hjärnskakning och vi får verkligen hoppas att hon repar sig till nästa helg.

I paus såg vi ut att kunna kontrollera matchen trots allt men vi hade många sekvenser med dåligt anfall och Blacke tog sig tillbaka och gick faktiskt förbi. De var rejält uppumpade och gav inte upp en centimeter gratis. Mot deras zon körde vi fast gång på gång och det blev bara långa skott för oss framåt. Estelle sköt i många men det var ett för tunt vapen mot de vita tjejerna som nu kände att de höll på att besegra självaste serieledaren. Maxine passade bra för oss i denna kamp då hon var den enda som kunde matcha motståndarnas vilja. Hon fick i omöjliga bollar från de mest underliga lägen. Som sagt matchen innehöll ingen struktur utan bara stök och bök. Den stämningen spred sig ända ut på åskådarbänken(??). I slutet behövde Alvik foula för att stoppa klockan och ställa Blacketjejerna på linjen. De var då fantastiskt säkra därifrån, satte allt och tog ledningen med tio pinnar. Våra tjejer tog sig dock samman och en kollektiv ansträngning gjorde att vi kom ner till tre i ett spännande slutskede men det räckte alltså inte. Heder till de hårt kämpande Blackebergsspelarna som nog inte hade drömt om detta.

Alvik-Blackeberg 70-73

På samma sätt får vi själva nu dra nytta av denna lärdom då vi kanske inte är favoriter i matcherna till nästa helg med tuffa SM-motståndare. Med rätt inställning och massor av kampvilja har vi goda chanser att besegra även på pappret starkare lag. Det finns all anledning att se ljust på framtiden.

 

Go Alvik,
Patrick

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info