Hoppa till sidans innehåll

Serieseger i kavaj för våra Div 2-damer

18 FEB 2015 17:22
Våra tjejer i division 2 har ju haft som mission i år att spela upp laget i ettan till nästa säsong. Efter en bra höst så har vi nu klarat delmål ett, att vinna serien.
  • Skapad: 18 FEB 2015 17:22

Vi fick oväntad hjälp då Arvika på hemmaplan besegrade Telge Stars under lördagen. Det betydde att vi redan säkrat segern men det var inte mycket som varken hemma eller bortalag tog notis om inför mötet i Åkeshovshallen.

Hephata gästade Alvik och de var vackert skrudade i fina uppvärmningsställ inför fighten. Ett lag som enligt uppgift blivit världsmästare för döva. De såg stora och beslutsamma ut vid inbollningen och man blev lite orolig från sidan. Direkt ställde de upp sig i en tight zon och Alvikarna hade förtvivlat svårt att luckra upp den. Vi tvingade bollen inside och körde fast i geggan inom tresekunders. Allt för mycket arm och kropp i vägen för att vi skulle kunna få fram passningarna. Bakåt var vi alerta i försvarsarbetet men det var svårt att rå på de duktiga motståndarna så länge de hade ork. Efter Q1 var det bortaledning minsann. Tyvärr skadade sig en av deras spelare och det lät inte bra då hon snyftade på banan. Allvarliga knäskador har vi sett för mycket av inom basketen. Vår Headcoach Frasse var dock snabbt framme med sina medicinska kunskaper. Han klämde, böjde och lindade hårt. Jag kan nog tänka mig att fler av deras tjejer var sugna på en lättare sträckning för att få hjälp av akutsjukvården på detta sätt... Den tråkiga händelsen reducerade Hephatas avbytarbänk till en enda spelare och det blev nog avgörande för utgången. Deras effektiva zon blev än tightare och plötsligt fanns det gått om utrymme för skott. En sådan inbjudan behöver man inte ge våra spelare för då blev det en uppvisning i trepoängsskott. Anna & Suna skickade i ett par stycken och laget fick självförtroende, vi ledde knappt i paus efter en sevärd första halvlek.

Halvtidsvilan blev inte tillräcklig för de blå som snabbt tappade ovan nämnda ork. De blev då ett enkelt byte för uppoljade skyttar. Estelle hade efter några uppvärmningsförsök kommit igång på allvar och sänkte själv sju (!!) stycken treor under kampen. Mot ett sådant vapen går det knappt att försvara. Alvik rann ifrån i protokollet. Det var inte så lättdömt under fighten då det var ganska fysiskt spel och skapligt tempo. Domaren hade lite svårt att kommunicera med motståndarna. Han försökte förklara en tveksam avblåsning men den döva (icke hörande) spelaren förstod ingenting. Då prövade han istället på engelska…. När Hephata slutligen insåg att de höll på att skjutas i sank så flyttade de ut försvaret en gnutta och då fanns det ytor för vesselsnabba gröna spelare att attackera. Under krogarna hade vi svårt att komma åt de blå fyrtornen. Två av dem gjorde nästan alla deras poäng och de var väldigt skickliga på att utnyttja sin fysik och teknik. Där har vi lite att lära. Som helhet en bra och kul match som slutade på bästa sätt för de nyblivna seriesegrarna.

Alvik – Hephata 77 - 41

Nu blir det tillfälle att nöta på tekniken då det dröjer länge till nästa kamp för oss. Förhoppningsvis ett kval så att det blir fler jämna och underhållande matcher.

Go Alvik!

Skribent: Patrick Montgomery

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info