Hoppa till sidans innehåll
HU15 efter Lionsfinal.

Silver för HU15 i Lions Cup!

12 MAJ 2015 13:43
I lördags var det finaldags i Lions Cup och Alvik fanns representerade med ett lag.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 13:43

På fredagskvällen spelade DU17/19 semifinal, men förlorade tyvärr med några få poäng. Därmed stod HU15 som enda Alvikslag under söndagens finaler.

Head coach Joakim Lanttos ord om matchen:

"Innan matchen pratade vi om att springa med bollen, ha rörelse med och utan boll i anfall samt att kliva upp hela planen i försvar. Dessa tre saker gjorde vi för få gånger under matchen vilket ledde till en Lidingö vinst i Lions Cup 2015.

I första perioden kommer Lidingö ut starkast, dom spelade ett bra försvarsspel som inte tillät oss göra det vi brukar. Bollen blev väldigt stillastående vilket resulterade i enkla stopps för Lidingö. I försvaret drog vi på oss många snabba fouls som gav enkla straffkast och ledning till Lidingö efter första perioden. I periodpausen pratade vi mycket om att spela smartare i försvaret, att ha position och arbeta med fötterna. Något som skulle ge utdelning, ner 13p med halva perioden kvar och då slår laget på en högre växel och avslutar perioden med att göra 13-0. Just under den sista delen gör vi precis det vi skulle göra, sätta tryck på bollen, spela över varje pass och när vi erövrat bollen så löpte vi snabbt och gjorde enkla poäng.

Med en bra känsla som avsluta halvleken så försökte vi få börja sista halvlek med en liknande känsla. Dock kom Lidingö ut och svarade med att totalt dominera i andra halvlek, vi gör verkligen allt vi kan men Lidingö var för bra denna afton. Lidingö spelade bra och tufft försvarsspel i andra halvlek som la grunden till deras vinst.

Dock ska killarna ha en stor eloge som jobbade hårt genom hela matchen, alla 11 spelare som var ombytta fick spela i varje period och alla bidrog på ett eller annat sätt till att den positiva känslan att kämpa för varandra fanns där genom hela matchen.

Domarens pris för ”Fair Play” gick till Kalle Helenius, matchens MVP gick till Emre Kayakiran och årets ”Jag ställer upp” spelare gick till Isac Billing.

Bra jobbat grabbar!

Till sist vill jag ta och tacka StBdf samt Skuru Basket som gjort ett fantastiskt jobb att rama in finalhelgen, ett extra stort tack till alla funktionärer som ställt upp på sin fria tid för att se till att stämning och atmosfär blivit den absolut bästa!"

Joakim Lantto
Coach 

Skribent: Sofia Klackenberg

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info