Hoppa till sidans innehåll

Två vinster när krutröken väl lagt sig

26 JAN 2015 10:55
Det blev en hygglig match mot Norrort under en sen fredagkväll i Brännkyrkahallen. Det var vår hemmamatch och kan väl tyckas lite konstigt att vi skall behöva bege oss till söderförort för den när vi just har fått hallen i Stora Mossen klar?
  • Skapad: 26 JAN 2015 10:55

Motståndarlaget var en sammanslagning av Täby och Djursholms duktiga flicklag så det borde kunna bjuda på en riktig kamp. Till en början blev det också så poängmässigt. Alviks försvar var mycket intensivt och väldigt ofta slutade Norrorts anfall i förtid då vi snodde bollen av dem eller lät 24-sekundersklockan ljuda utan skott. När de väl kom fram var de dock duktiga på att få bollen i mål. Själva hade vi enklare att spela oss fram till bra lägen men hade förtvivlat svårt att få dem i korg. I paus var det ganska jämna siffror men man hade en känsla av att Alvik hade dubbla antalet avslut och det borde i en normal värld synas i protokollet. 

I tredje quartern hade vi så en mycket bra run där vi gjorde 22-0 på dem med väldigt aggressivt försvar. Ofta stal vi bollen direkt på inkast så inget som helst lugn för Norrort att planera sitt spel. Coach Jenny tog några timeouts för dem men det hjälpte föga. Hon försökte desperat med olika försvarssystem: Zon, press eller man-man, men inget hjälpte mot rappa gröna spelare. Charlotte hade några kraftfulla stopp bakåt och fick göra poäng framåt. Clara startade kampen lite darrigt med några missade skott men visade mod som fortsatte attackera och det gav resultat med 24 gjorda poäng. Matchen bästa Alviksekvens var dock ett klockrent high/low-spel mellan Cissi och Fanny där den sista fick fri lejd mot korg. Vårt höga tempo körde slut på soppan hos Norrort som blev avklädda i slutet. Matchen slutade 85-42 i grön favör. Ganska precis det dubbla antal poäng som avsluten skvallrade om i första kvarten. Beröm också till domarna som höll sig alerta trots den långa fredagkvällen. Mest glädjande denna gång var nog att se Elsas fina insats, bortsett från hennes patenterade försvarsslit så blev det också bra utdelning framåt med hela sexton pinnar. Även Nicole förtjänar högt betyg för sin aldrig sinande vilja.

På söndag blev det ny fight mot ärkerivalerna från Solna. När vi kom in i Vasalundshallen så var det rena slutspelsstämningen i herrmatchen innan och den intensiva stämningen smittade av sig till vår kamp. Det började oerhört laddat. Jag sände en SMS-uppdatering vid ställningen 7-0 till Alvik och mängder av fouls, då stod klockan på en (!!) minut spelad. På det viset fortsatte det med väldigt kämpastarka lag och energiska försvar. En lysande inledning gav 15-2 för oss men Solna repade mod och kom igen hyggligt mot slutet av Q1. Då hade domarna redan blåst över 20 fouls. Alla var säkert riktiga men det blev inte mycket till spel, mest avblåsningar och straffkast. Solnas guard fick tre fouls efter tre minuters spel och jag tyckte nästan synd om henne då coachen satte in henne på banan igen i början. Inte lätt att spela försvar med den vetskapen men något samtliga banans aktörer fick känna av för i paus hade i princip alla foulnöd. Suzana gjorde en pigg debut i allt detta och fick göra säsongens två första poäng, kul för henne. Det var ju rena världskriget på planen, tyvärr stukade sig både Cissi och Camilla (dock utan synliga ojustheter). I halvtidsvilan var det skapligt jämnt och man fick andas en stund på läktaren i den uppeldade stämningen.

Andra halvlek startade på samma sätt med ett intensivt jagande Solna och ett Alvik som höll undan. Motståndarcoachen gnagde konstant på domarna som dock var obevekliga i sina foulavblåsningar. En som stod pall för trycket var Elsa som varje gång fick upp bollen och kunde organisera våra anfall trots hård press. Alvas kvicka fötter hjälpte till att staga upp vårt försvar. Vikings kom ikapp till fyra ned och man var klart orolig på läktaren. Alvik började tappa spelare med fem fouls men vägrade att vika ned sig. Coach Thomas höll sig skapligt lugn i båset men hade till slut bara en avbytare att experimentera med då de andra spelarna var borta med skador eller utfoulade. Det som till slut kom att rädda oss var två saker: Solnas knackiga straffskytte men framförallt Estelles otroliga distansskytte. Så fort det var riktig kris så sänkte hon en trea och laget fick pusta ut. Bara i sista quartern gjorde hon elva poäng och Alvik kunde trots allt ta en bra och prestigefull vinst. Starkt gjort av de fåtal spelare som fick kämpa ända in i kaklet. Domarna blåste femtiosex fouls under fighten och lyckades till och med hitta en efter (??) slutsignalen. När den väl lagt sig så var det dock en god stämning i hallen och lagen får se fram mot framtida lika laddade möten. En mycket kul söndagskväll att få uppleva på plats i alla fall.

Alvik – Solna 77-64 

Go Alvik,
Patrick

Skribent: Sofia Klackenberg

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info