Hoppa till sidans innehåll

F02 har börjat säsongen starkt!

26 SEP 2016 11:17
Micke Westerholm är ny coach för Alvik Basket flickor 02 de här säsongen och han är nöjd med inledningen på säsongen.
  • Skapad: 26 SEP 2016 11:17

Johanna & Vivi som har tränat laget de senaste säsongerna har fått ihop en riktigt bra grupp. Hela 20 spelare i truppen och trots många tuffa förluster under förra året kämpade de på. Med ett bra upplägg under sommaren har tjejerna tagit nästa kliv i utvecklingen. Mer teknikträning och ett nytt fysprogram har gjort att alla blivit både starkare och fått bättre teknik. Hela gruppen var på ABC och fick på det viset en bra start på årets säsong. Redan helgen 26-28 augusti deltog laget i Farhiya Fair Play Cup som arrangerades av Fryshuset Basket. Redan där fick laget bevis på att de har närmats sig de bättre lagen i Sthlm. Förra året blev det noll segrar i nivå 1 och ganska ofta stora förluster. Nu spelade laget jämt mot Södertälje, Fryshuset & Spånga. Självklart var det ett bra kvitto på att laget är på rätt väg. Det positiva är att spelartruppen är mycket jämn. Laget står inte och faller med en eller två spelare, utan många tar för sig.

Helgen efter deltog laget i Blackeberg Basket Cup. På förhand en riktigt tuff grupp med Lidingö & AIK (Solna Vikings) samt Bollstanäs. Tjejerna började med att besegra Lidingö med 30-27 och sen av bara farten blev det även seger mot favorittippade AIK med 27-25. Mot lite svagare Bollstanäs blev vinsten 49-18. Att vinna tre raka matcher är laget inte så vana vid. Kvartsfinalen mot Blackeberg blev en jämn historia. Till slut blev det förlust med 29-24. Blackeberg förlorade sen finalen mot Spånga med 34-33.

Laget har redan hunnit spela fyra matcher i Spalding Basketshop Cup. En seger i nivå 1 samt tre raka i nivå 2. Redan nu har laget ett bättre facit än 2015/2016. Nivå 1 serien innehåller hela 13 lag. Det känns som mycket öppet och skulle laget hamna på övre halvan har de gjort det kanonbra.

Närvaron på träningarna har så här långt varit väldigt hög, vilket är en bidragande orsak till framgångarna. Alla kommer till träningarna med en härlig glädje och en nyfikenhet att lära sig mer. Vi har sätt många positiva saker så här i början, men även saker som laget måste förbättra. Det finns inga genvägar utan mycket träning är en förutsättning och att alla fortsätter på samma positiva sätt. Teknikträning tillsammans med en bra fysträning skall förhoppningsvis göra att laget kan närma sig de bästa lagen i Sverige. Det finns många roliga saker att se fram emot under året. Laget får för första gången delta i RM. Tjejerna får chans att visa upp sig på region. Många bra matcher i Spalding Basketshop Cup.

Tillsammans med Johanna & Vivi kommer vi kunna ge alla tjejer riktigt bra förutsättningar att utvecklas både som personer och som basketspelare under säsongen. En fröjd att få ingå i en sådan härlig coachstab.

A player who makes a team great is more valuable than a great player.

Losing yourself in the group, for the good of the group, that´s teamwork!

//Micke Westerholm

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info