Hoppa till sidans innehåll

Alvik Basket Camp


Ända sedan 70-talet har Alvik inlett varje säsong med träningsläger. Tusentals alvikare har varit med genom åren. Vi kallar det Alvik Basket Camp! ABC kort och gott.

Att få träna, spela, äta, sova och leva basket under en hel vecka är grymt kul. Att få umgås med spelare och ledare i alla åldrar är fantastiskt! Självklart är ABC även öppet för spelare och ledare från andra klubbar. Enstaka spelare och coacher, hela lag – ja, alla som vill utveckla sin basket är välkomna!

För fjärde året i rad är ABC tillbaka i Visby, som var lägrets hemort under många år. Vid sidan av kärninnehållet basket har vi på Gotland möjligheter att göra vår försäsong till något mycket speciellt. Bara badet på Tofta en solig dag kan göra veckan värd.

Förutom basket-och fysträningar varje dag, kommer lägret även innehålla föreläsningar, utbildningar, baddag på Tofta, grillkväll, disco, 3x3-turnering, coachmatch och dunktävling.

På förmiddagarna kommer det vara träningar med individuellt fokus och varje grupp kommer få träffa på nya tränare och ett nytt tema varje dag. På kvällarna kommer det vara lagträningar med det lag och den tränare man kommer ha under säsongen. Lägret kommer även ha en fystränare som hjälper alla grupper att få en bra start på säsongen.

ANMÄL DIG HÄR

 

PRAKTISK INFORMATION

Datum
3-9 augusti 2020

Plats
Visby, Gotland

Resa
Nynäshamn-Visby t/r.

AVRESA, måndag 3 aug
Avfärd Nynäshamn (tid uppdateras senare)

HEMRESA, söndag 9 aug
Avfärd Visby (tid uppdateras senare)

Vi samlas vid Alviks tunnelbanestation, alternativt Odenplans tunnelbanestation, och tar pendeltåget till Nynäshamn. För de som vill ansluta direkt i Nynäshamn går det såklart lika bra. Coacher och lägerföräldrar åker i stort sett uteslutande med "sitt eget" lag. Detaljerad reslista kommer i slutet av juni.

Kostnad
Lägeravgiften är 3 400 kronor. Då ingår allt som krävs för att ha ett riktigt lyckat läger: båtresa t/r, boende, träning, mat, snygg t-shirt och såklart alla andra aktiviteter vi genomför under lägret.

Betalningsinformation
Gör betalning antingen via swish 123 613 8697 eller via bankgiro 204-5698.

Åldersgrupper
Lägret är öppet för alla födda 2009 och äldre. Basketspelare från alla föreningar är välkomna.

Kost och logi
Logi anordnas på hårt underlag i nyrenoverade Wisbygymnasiet (https://goo.gl/maps/4BjnA2gzkLq). Samtliga deltagare måste ta med sig egen sovsäck och luftmadrass. Kosten består av fyra mål mat om dagen (frukost, lunch, middag och kvällsmål).

Märk betalningen "ABC2020 FÖRNAMN EFTERNAMN". Det går bra att dela upp betalningen. Kom dock ihåg att märka båda betalningarna. Den fullständiga betalningen skall vara Alvik tillhanda senast 31 maj. Anmälningar där det saknas betalning kan ej godkännas. Avanmälan efter 31 maj måste styrkas med läkarintyg och då får man tillbaka 1400kr av anmälningsavgiften.

För anmälningar efter 31/5, tillkommer 500 kr i tilläggsavgift. Anmälningar efter 18/6 kommer ej behandlas, och således kommer du inte få svar om du har en plats på lägret, förrän tidigast 27/7.

Information till medföljande tränare >>> (.pdf som öppnas i nytt fönster)

Information till medföljande lagföräldrar >>> (.pdf som öppnas i nytt fönster)

 

ANMÄL DIG HÄR

OBS: Sena anmälningar efter 18 juni kommer ej behandlas eller kunna konfirmeras förrän 27 juli, dvs vi kan inte garantera plats på lägret förrän 27 juli, då kansliet är stängt pga semester.

 

 

Det är under åren många Alvikare som har gått från ABC till större uppdrag runt om i basketvärlden.

ABC var för mig årets höjdpunkt! Basketmässigt är det en jättebra start på säsongen. Men det är allt runt omkring som jag gillade mest. Hela klubben är där, du hänger med alla och lär känna nya kompisar som du senare under året kommer att träffa på i baskethallarna! Sen är såklart kabarén och discot alltid skitkul”.- Ludde Håkanson, Alvik P96 och numer i Estudiantes (ACB, Spanien) och seniorlandslaget.

"Jag längtade till ABC hela sommaren. Jag visste dam-och herrlagen skulle vara där, vilket jag tyckte var så coolt eftersom dom va mina förebilder och jag ville bli lika bra som dom en dag. Det var häftigt för mig att vara där alla alvikare var samlade på en plats och dom skulle vara min familj under en vecka. jag längtade efter ABC hela sommaren, och efter ABC kunde jag inte vänta på att säsongen skulle starta. ABC peppade mig och fick mig att verkligen uppskatta Alvik som en familj" - Anna Lundquist, Alviks framgångsrika F96, spelat i damlaget, ungdomslandslag och numer fullt stipendium till Siena College (USA).

Det som jag älskar med ABC är att det är ett seriöst och riktigt läger för alla. Oavsett ålder, kön, nivå och ambition. Lite som på en EBC-omgång får deltagarna uppleva att basket är stort och coolt.” – Orkan Berktan, barn och ungdomsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, tidigare elitspelare och mångårig anställd och coach i Alvik.

Uppdaterad: 25 JUL 2018 10:02 Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info