STÖTTA ALVIK BASKET, KÖP VÅRT PLUSKORT!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Fotboll

KIDS CLUB

Givetvis vill vi att så många som möjligt börjar spela basket, för det är det vi är; en basketförening. Vi vill dock ännu mer att så många som möjligt rör på sigmår bra och idrottar. Oavsett sport. Enligt studier är det bara ca 25% av 4-åringar i Sverige som rör sig så mycket vi bör röra på oss för att må bra. Svenska barn och ungdomar är idag bland Europas mest stillasittande barn och ungdomar. Fundera en extra gång på det. Bland Europas mest stillasittande. Den trenden vill vi bidra till att vända så mycket vi kan. 

 

Därför har vi startat Alvik Kids Club som vänder sig till våra allra yngsta, 3-6-åringar. Givetvis kommer vi använda basketbollar, lära oss fundamental basketteknik och basketspecifika grunder, men absolut huvudfokus kommer vara på motorik, rörelseglädje och koordination.

 

 

 

Vårt viktigaste uppdrag med Alvik Kids Club är att ge kidsen rätt förutsättningar att utvecklas fysiskt, att tycka om att röra på sig och att lägga en grund för ett hälsosamt och aktivt liv.

 

I en basketmiljö, under ledning av våra mest rutinerade tränare, tillsammans med elitspelare från våra dam- och herrlag, kommer vi lära oss springa, kasta, hoppa, balansera, fånga, rulla, göra kullerbyttor och samarbeta. Och vi kommer ha kul medan vi gör det. En del basket, mycket rörelse. Och framförallt fysiska färdigheter som våra kids kommer ta med sig genom livet oavsett vilken idrott eller annan aktivitet som senare kommer. Vi kommer först lära oss fysiska grundfärdigheter och sedan grundläggande basketfärdigheter.

 

Oavsett vilken idrott man vill gå vidare med efter Kids Club, så skall vi ha givit så bra förutsättningar som möjligt för det. Alla tjejer och killar födda 2017-2020 är välkomna. Vi kommer emellanåt dela upp grupperna åldersmässigt, så att alla får ut mesta möjliga av träningarna.

 

 

OM DU HAR BARN SOM VILL BÖRJA I KIDS CLUB GÖR DU EN INTRESSEANMÄLAN VIA LÄNKEN OVAN.

 

 

 
Våra Sponsorer
Camper & Läger