STÖTTA ALVIK BASKET, BLI MEDLEM ELLER KÖP VÅRT PLUSKORT!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Fotboll

Ny spelare

Välkommen att börja spela Basket

GRATTIS MARRE!
2024-06-14 16:03

Basketettan Awards 2024 har sagt sitt och vi säger grattis till Michael Axelsson Kaltak.

Marre har utsetts till Player Of The Year, Center Of The Year samt tagit en plats i ”First Team”!

”Kul att få vinna individuella priser men det är tack vare mina lagkamrater och coachstaben som satt mig i dem postionerna. Ser framemot nästa säsong i Alvik Basket.” - Michael Axelsson Kaltak

GO ALVIK!

Vedran Bosnic - LSC 2024
2024-06-14 11:57

Alvik Basket är oerhört glada att Vedran Bosnic  kommer vara en av flera huvudcoacher på LSC 2024.

Vedran har tidigare varit förbundskapten för Sveriges Herrlandslag. Även varit Head coach i SBL HERR för Södertälje Kings och blev under sitt första år utnämnd till ”Årets coach” i SBL HERR. Just nu är Vedran coach i Belgien.

”En stor ära att Vedran vill vara med på LSC. Vedran är en av de bästa tränarna någonsin i Sverige. Det är fantastiskt för alla ungdomar på lägret att få ha honom som coach under den här veckan.”
- Ludde Håkanson

Lägret är fullbokat!

ABC 2024 - VISBY
2024-06-10 14:04

Ända sedan 70-talet har Alvik inlett varje säsong med träningsläger. Tusentals Alvikare har varit med genom åren. Vi kallar det Alvik Basket Camp! ABC kort och gott.

 

Att få träna, spela, och leva basket under en vecka är grymt kul. Att få umgås med spelare och ledare i alla åldrar är fantastiskt! 

I år har vi det stora nöjet att meddela att Alvik Basket Camp åter välkomnas av vackra Visby, Gotland!

 

Vid sidan av kärninnehållet basket har alla ledare fått möjlighet att göra vår gemensamma säsongsstart till något mycket speciellt. Förutom basket- och fysträningar, kommer lägret även innehålla lagbyggande aktiviteter och massor av annat skoj.

Det kommer vara många duktiga coacher på plats. Spelare från dam- och herrlaget kommer vara på ABC för att inspirera de yngre spelarna i föreningen. Lägret kommer även ha fystränare som hjälper alla grupper att få en bra start på säsongen. 

 

Anmäl er så snart ni kan, intresset för ABC är större än någonsin. ABC Visby 2024 ser ut att bli första lägret i klubbens historia med ”lapp på luckan” så vänta inte med att säkra en plats till sommarens roligaste läger! 

 

Det är under åren många Alvikare som har gått från ABC till större uppdrag runt om i basketvärlden.

 

ABC var för mig årets höjdpunkt! Basketmässigt är det en jättebra start på säsongen. Men det är allt runt omkring som jag gillade mest. Hela klubben är där, du hänger med alla och lär känna nya kompisar som du senare under året kommer att träffa på i baskethallarna! Sen är såklart kabarén och discot alltid skitkul”.- Ludde Håkanson, Alvik P96 och en av svenska landslagets mest framträdande spelare.

 

 

PRAKTISK INFORMATION

Datum: 6-11 augusti 2024

Plats: Visby, Gotland. 

Avresa: Tisdag 6 augusti 14:35, ankomst 17:50. (Färja SF1650) Samling i Nynäshamn på färjeterminalen lagvis kl. 13:00.

Hemresa: Söndag 11 augusti 13:30, ankomst 16:45. (Färja SF1650)
Åldersgrupper: Lägret är öppet för alla födda 2013 och äldre. 
Max Antal Platser: 400 st
Kost/Boende: Helpension (ev allergier anges i anmälan). Boende på egen madrass i skolsal, Visby Gymnasium. Kommer att finnas separata ledarrum för kvinnor och män.
Kostnad: Lägeravgiften är 4 500 kronor. Då ingår boende 5 nätter på hårt underlag i skolsal, måltider, båtresa från och till Nynäshamn, busstransport i Visby till förläggning/färja tur & retur, T-shirt och flera andra saker som krävs för att ha ett riktigt lyckat läger.

För bil tillkommer en kostnad på 650kr / enkelresa (anges i anmälan coacher/lagföräldrar och aviseras separat av Alvik)

Packlista: Meddelas av lagets ordinarie coach/lagförälder

 

ANMÄL DIG HÄR!!

VÄLKOMMEN TILL ALVIK BASKET PONTUS!
2024-06-09 11:19

”Pontus är en person jag har känt länge. En coach med bred erfarenhet och med bra fokus på detaljer. Han kommer bidra mycket till vårt fartfyllda och roliga spel. Pontus inställning till att bidra till individuell coachning och helheten runt omkring kommer göra att vi kommer göra stordåd denna säsong! Han har redan träffat flera av spelarna och lämnat ett gott intryck, vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Heja Alvik!” - Daniel Nilo Head coach 

 

”Det kommer bli ett roligt år och jag ser fram emot att hjälpa Daniel och tjejerna att komma så långt som möjligt. Kommer bli väldigt spännande att jobba i en förening som Alvik!”

- Pontus Stenberg 

 

GO ALVIK!

AMANDA NOVAKOVIC
2024-06-07 11:10

 

Vi är otroligt glada att Amanda kommer spela för Alviks Damlag. En fantastisk basketspelare och förebild för alla yngre i Alvik Basket.

 

”En av Sveriges största talanger som är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Vi har följt Amanda länge, och kan med noggrannhet säga att det här kommer passa som handen i handsken. Amanda kommer med sin mångsidighet, defensiva kvalitet och säkerhet att imponera på många hennes första säsong i SBL. Välkommen till klubben Novakovic!”
- Daniel Nilo Head coach 

 

”Det känns väldigt kul och jag är taggad på att spela för Alvik nästa säsong! Coach Daniel, laget och resten av klubben känns som rätt plats för mig. Jag ser fram emot att få utvecklas i Alvik och samtidigt bidra till laget på de sätt jag kan under kommande säsong!”
- Amanda Novakovic 

 

GO ALVIK! 

BLIXTARNA!
2024-06-03 12:29

Blixtarna hade i torsdags sommaravslutning med grillning och lek. Vilken fantastisk säsong ni haft, den avslutades i Göteborg med 2 guldpokaler!!

Ett stort tack till även coacherna, men ett extra stort tack till Sofia som efter 7 år som coach för Blixtarna nu går vidare till nya äventyr.

GO BLIXTARNA!

MICHAEL AXELSSON KALTAK
2024-06-03 12:13

Vi är otroligt glada att Marre skrivit på för ytterligare en säsong i Alviks Herrlag! En fantastisk basketspelare och förebild för alla yngre i Alvik Basket.

 

”Micke är lagets viktigaste spelare på planen och i omklädningsrummet. Hans storlek och fina skytte utifrån tillsammans med hans erfarenhet kommer vara väldigt viktigt i vårt unga lag.” 
- Jotti Nikoalidis Head coach 

 

”Jag är väldigt glad och taggad på att fortsätta resan med grabbarna samtidigt som vi fortsätter utvecklas tillsammans på och utanför planen.” 
- Michael Axelsson Kaltak 

 

Foto - Hanna Karlsson 

 

GO ALVIK!

TRÄNA MED XAVI HERNÁNDEZ
2024-06-03 12:09

Vill du träna extra basketskills så är verkligen det här något du inte får missa! Nu finns det några få tillfällen att träna extra innan sommaren med Xavi! 

 

“It is a space dedicated to players who want to add an extra touch to their skills and game. It arises from the need for constant improvement in our ever-changing sport. With an analytical methodology for global game situations in a challenging environment, the objective is to highlight the capabilities of our players and push them to develop those they never imagined.” 
- Xavi Hernandez

 

BOKA HÄR! 

GO ALVIK!

VÄLKOMMEN TILL ALVIK BASKET JOTTI!
2024-05-31 08:49

”Vi är väldigt glada att knyta Jotti till Alvik och som Headcoach för vårt Herrlag i SEH kommande säsong. Jottis erfarenhet och kompetens inom basket gör att vi får hit en fantastisk resurs, inte bara till Herrlaget utan till hela klubben. Vi ser fram emot att börja arbeta tillsammans med Jotti och mot vår vision om att bli Nordens främsta Växthus för unga basketspelare och ledare.”

- Stefan Barenthein Klubbchef 

 

 

”Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba i en historisk och anrik klubb med bl.a 19 SM-Guld på herrsidan. Jag är uppväxt i Västerort, Åkeshovshallen och Alvik Basket är en stor anledning och grund till mitt basketintresse och passion för sporten. Att nu få jobba i en sån anrik förening gör mig både hedrad och ödmjuk. Laget gjorde en mycket stark förra säsong med coach Xavi och målsättningen är att bygga vidare på stommen och den talang som redan finns i klubben och laget. Superettan är en väldigt tuff serie med mycket talang och f.d SBL spelare men vi kommer jobba hårt för att etablera oss och blicka framåt”. 
- Panagiotis ”Jotti” Nikoalidis

 

 

GO ALVIK!

Ladda ner medlemsappen
Handla föreningskläder här
Nyheter från våra lag
POLICY MEDLEMS- & TRÄNINGSAVGIFTER, 11/06 14:26 
SOMMARLOVSCAMP, 08/03 10:36 
DU14/F10, 22/01 00:03 
 
Våra Sponsorer
Camper & Läger