STÖTTA ALVIK BASKET, BLI MEDLEM ELLER KÖP VÅRT PLUSKORT!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Fotboll

Ny spelare

Välkommen att börja spela Basket

Olivia Harm - En riktig förebild
2024-04-22 16:45

Olivia Harm spelar i högsta ligan i Alvik Baskets damlag som och förra helgen tog hon SM-guld i Scania cup i U19 kategorin, dessutom blev hon utvald till Scania Queen. Framtidsdrömmen är att bli proffsspelare.

 

Förra helgen var intensiv för Olivia Harm med sex matcher mot lag från Finland, Norge, Sverige och Danmark utspridda på tre dagar tog Alvik Basket hem guldet. Olivia Harm spelar främst forward. Efter finalen blev fem tjejer valda till All Star Team vilket innebär att en jury valt ut turneringens fem bästa spelare med en blandning av olika positioner. Av dessa fem väljs Scania Queen ut, och det blev Olivia!

Världsmästarna Tyskland är nästa utmaning
2024-04-22 15:26

 

Missa inte chansen att vara en del av den pulserande atmosfären när vi välkomnar världsmästarna Tyskland till hemmaparketten på Hovet i Stockholm den 22 november! Fångas av den elektriska känslan som genomsyrar den kokande arenan när vårt herrlandslag tar sig an en av sina tuffaste motståndare igen!

 

Efter en imponerande start på EM-kvalet, med en seger mot Bulgarien i en fullsatt Partille arena, är våra spelare redo att fortsätta sin framgångsresa. Varje match är avgörande och nu är samtliga lag på 1 vinst och 1 förlust, vilket betyder att drömmen om EM-platsen lever!

 

Säkra din plats för att uppleva spänningen och passionen live när vårt herrlandslag tar sig an världsmästarna på hemmaplan.


Över 1600 biljetter har redan sålts, så se till att inte missa chansen att säkra de bästa platserna i huset för en oförglömlig basketupplevelse i världsklass!

Just nu erbjuder vi medlemmar i Stockholm baskets föreningar courtside kortsida biljetter till riktigt bra pris. Sitt så nära planen och lagen som du kan!

För ungdomar 5-16 år är det samma pris som kommande föreningsbiljetter kommer kosta, dvs 230 kr (inkl avgifter).

För vuxna kostar courtside kortsida 305 kr (inkl avgifter).

Erbjudandet gäller så länge det finns biljetter. Sprid ordet!

—> 2 maj kl 14:00 släpps ordinarie biljetter

—> 15 september släpps föreningsbiljetter
(195 kr + serviceavgift, med reservation för ev utsåld arena).

 

HÄR HITTAR DU ERBJUDANDET!!

 

ALVIK BASKET - EL & LJUSDESIGN
2024-04-22 12:56El & Ljusdesign - stolt huvudsponsor till Alvik Basket

Sedan september 2023 har El & Ljusdesign varit en stolt sponsor till Alvik Basket. Avtalet innebär att El & Ljusdesign går in som huvudsponsor och därmed exponeras på såväl matcher som på matchkläderna för Alvik Baskets dam- och herrlag.

💬 För en idrottsförening som Alvik Basket är det en förutsättning för vår verksamhet att skapa samarbeten med företag såsom med El & Ljusdesign, företag som helt enkelt tror på vår vision.
El & Ljusdesign har valt att stötta oss långsiktigt vilket gör att vi ges möjligheter att fortsatt arbeta med våra målsättningar om att bli ett av Nordens främsta växthus för unga basketspelare och ledare. Vi är oerhört stolta och tacksamma över denna möjlighet och ser fram emot ett utvecklande partnerskap tillsammans med El & Ljusdesign som vår huvudsponsor under kommande säsonger, säger Stefan Barenthein, Klubbchef Alvik Basket.
 

Hållbarhet och hälsa är en viktig del i sponsorskapet
Samarbetet innebär att El & Ljusdesign kommer att aktivera sig vid matcher för både herrar och damer.

💬 Alvik Basket vision om att unga ska få förutsättningar att utvecklas och växa både som spelare, ledare och människor rimmar väl med vårt företags värdegrund som också bottnar i gemenskap, utveckling, respekt och uppmuntran.
All form av idrott är viktig och att främja hållbar utveckling och hälsa menar vi är en självklarhet. Vi ser fram emot många härliga matchdagar och att tillsammans med Alvik Basket fortsätta bygga och stärka denna fina verksamhet, säger Patrick Molin, VD & grundare El & Ljusdesign.

PRATA OM ALLT
2024-04-15 15:12
Alvik Basket har vi Anna Karin och Björn, våra Prata Om Allt-personer (POA-personer). Uppgiften som våra POA har är att finnas till hands om någon i vår förening – ung, gammal, spelare, ledare eller förälder – upplever eller ser något som inte känns okej.
 

Det kan exempelvis handla om att det är dålig stämning i laget, att det finns synpunkter på coachens uppförande, att någon känner sig utanför, att det förekommer taskiga kommentarer på Facebook eller att någon utsätts för sexuella trakasserier. Oavsett om det är något som känns bara lite jobbigt eller jättejobbigt, så är alla välkomna att ta kontakt med våra POA.

 

Du kan ringa våra POA när som helst om det gäller saker som får dig att inte trivas i vår förening, i skolan eller hemma. 

 

Våra POA Anna Karin Boqvist-Hildingsson och Björn Hellmin är båda tränare i vår klubb, och är personer som vi hyser stor respekt och stort förtroende för.

 

Ibland kan det vara svårt att veta vad som är ett brott, en kränkning eller bara ett oskönt beteende. Här kan du läsa mer om det: TRYGG BASKET

 

 

 

KONTAKT POA:

 

Anna Karin Boqvist-Hildingsson

akboqvist@hotmail.com

+46 704 66 69 06

 

Björn Hellmin

Bjorn.Hellmin@gronalund.com

+46 707 73 15 16

 

 

ALLA, PRECIS ALLA, SKA TRIVAS I ALVIK BASKET. DET ÄR VÅRT MÅL.

ALVIK -BLACKEBERG, SÖNDAGSDERBY!
2024-04-14 22:00

VILKEN SÖNDAG!

Trycket i Åkeshovshallen kunde alla känna av, både Alvikare och Blackebergare.
Det bjöds på kvartsfinal x 2 för HU17 & DU19 i USM!
BORGEN va full och det var basketfest!

Alvik står som segrare i bägge matcherna!
HU17 vinner med 81-73, DU19 vinner med 100-67


Vi säger grattis till våra fantastiska spelare och coacher som är vidare till Final 4 i Uppsala den 3-5 maj!

GO ALVIK!

Utveckling Dam - 2:a i Basketettan
2024-04-12 17:11

VILKEN SÄSONG UTVECKLING DAM HAFT!

 

    • En snittålder på 17 (!!!) år, ett av seriens yngsta lag!
    • 21 spelare där alla snittar över 10 minuter per match.
  • Högst poängsnitt per match, ett anfall med högt tempo där alla är involverade.
  • 10 spelare som skjuter över 34% från trepoängslinjen, det vill säga att många skjuter på elitnivå i ett anfall där vi skjuter mycket treor.
  • Poängrekord, 125 poäng i en match!
  • Flera individuella monsterinsatser!

 

Alvik har alltså, med en trupp med genomsnittsålder på 17 kommit tvåa i landets näst högsta serie. Många spelare gör sin första säsong i en seniorserie, en stor majoritet av spelarna tog sina första basketkliv i Alvik och är idag redo att ta nästa steg! Det kallar vi Alviks Växthus!

LUCAS PEREZ - LUDDE SKILLS CAMP 2024
2024-04-12 14:01


Alvik Basket är oerhört glada att Lucas Perez kommer vara en av flera huvudcoacher på LSC 2024.

Lucas Perez är assisterande coach i spanska ligan de senaste 5 åren, han är även individuell tränare för spanska  landslagsspelare och lägerchef för flera av Spaniens bästa läger. Lucas har stor erfarenhet av träning med ungdomar och är även ansvarig för anfallsspelet i Ludde Håkansons lag UCAM Murcia.

”Lucas är en väldigt rutinerad tränare som varit på högsta europeiska nivå en längre tid. Han tränar även flera av Spaniens bästa spelare individuellt på somrarna. Det kommer bli grymt kul och lärorikt för deltagarna att få träna med honom.”

- Ludde Håkanson

IN OCH ANMÄL ER HÄR!


AV 200 PLATSER FINNS DET ENBART 50 PLATSER KVAR!

VI SES DEN 16-20 JUNI!

ALVIKS VÄXTHUS LEVERERAR!
2024-04-11 14:13

VÄXTHUSET LEVERERAR!

 

Anja Frey blir ny generalsekreterare för Svenska basketbollförbundet.

 

Anja Frey tillsätts som ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet utifrån en gedigen ledarerfarenhet, förmåga att driva utveckling i stora och komplexa organisationer, erfarenhet av att skapa partnerskap mellan organisation, näringsliv och det offentliga tillsammans med ett livslångt engagemang för basket som spelare, coach och styrelseledamot.

– Basketen är min stora passion och har alltid varit ett viktigt sammanhang för mig. När jag var liten fungerade basketen som barnvakt när jag följde med min pappa till olika baskethallar. Som spelare har jag även använt basketen som en brygga in i nya sammanhang, språk och kulturer när jag har pluggat och bott utomlands, säger Anja.

 

Stort grattis Anja och varmt lycka till önskar hela Alvik!

 

BÖRJA SPELA I ALVIK BASKET!
2024-04-10 15:23

Alvik Basket är en av Sveriges ledande föreningar inom basket. Nästan 1400 barn och ungdomar är idag aktiva som basketspelare i klubben.

Vårt mål är att alla som vill ska kunna spela basket i Alvik. Det är en utmaning, men vi tar stor ära i att kunna välkomna alla i vår förening. Vi har verksamhet från 3-års ålder till seniora motionslag. Vi har elitlag från yngre ungdom till senior. Vi har lag för kids/ungdomar/vuxna med funktionsvariationer.  
 

3-6 år – Alvik Kids Club:

Om ditt barn är född mellan åren 2021-2018 så erbjuder vi i Alvik Basket vår verksamhet som heter Kids Club. Du kan läsa mer om vår verksamhet på HÄR.
För att göra en anmälan direkt till starten nu hösten 2024 gör du det på länken ovan.

 

7-12 år – Kvarterslag:

När du börjar i första klass så kan du börja spela i något av våra kvarterslag. Vi tror på närhetsprincipen, att spela basket nära där man bor. Är du 7-9 år kommer du delta i Easy Basket Cup (EBC) – ett lekfullt tävlingsmoment anpassat för de yngsta. För 10-åringar övergår tävlingsformen till Easy Basket (EB). Om ditt barn är född 2017 så startar vi i höst igång våra kvarterslag, du kan läsa mer om den verksamheten HÄR.

 

Ladda ner medlemsappen
Handla föreningskläder här
Nyheter från våra lag
SOMMARLOVSCAMP, 08/03 10:36 
DU14/F10, 22/01 00:03 
DU10/F14 ABRAHAMSBERG, 20/11 10:15 
 
Våra Sponsorer
Camper & Läger