STÖTTA ALVIK BASKET, BLI MEDLEM ELLER KÖP VÅRT PLUSKORT!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Fotboll

Ny spelare

Välkommen att börja spela Basket

VÄLKOMNA TILL JUMPYARD BARKARBY!
2024-05-23 14:37

Välkomna till JumpYard Barkarby, en upplevelse som garanterat blir #seriouslyfun!

JumpYard Barkarby erbjuder alla medlemmar i Alvik Basket att besöka oss till ett bra erbjudande.
I erbjudandet ingår 1 timmes hopptid samt JumpSocks (greppstrumpor) för enbart 129 kronor per medlem. Ordinarie pris är 238 kronor.
Erbjudandet gäller gruppbokningar måndag till fredag. Gäller ej under skollovsveckor eller helgdagar.

TOLVANLOPPET & ALVIK BASKET
2024-05-23 14:04
I år arrangeras Tolvanloppet för 40:e gången!

Lördag 25 maj går det 40:e Tolvanloppet av stapeln. Startsignalen för 6 – och 12-kilometersklasserna kommer från tutan till 12:ans veteranspårvagn och loppet går sedan genom trädgårdarna i Brommas villakvarter. På Grönviksvägen erbjuds inte bara respektingivande backar utan också fantastisk utsikt över Mälaren. Vi hoppas att löparna som vanligt får ett massivt publikstöd!

På Ålstensgatan fylls start och målområdet av löpare, livemusik, jublande åskådare, gemensam uppvärmning, sponsorer, ballonger och massor av annat skoj – hoppas du har lust att hänga på!

I samarbete med Stadium har Tolvanloppet skapat Stadium Active Zone på Ålstensskolans skolgård. Där kan man testa hoppborg, klättervägg och självklart basket. Alvik Basket är på plats mellan kl 9-14, och självklart är Alviks maskot HOOPIE även där!

 

VI SES PÅ LÖRDAG!

EL & LJUSDESIGN!
2024-05-23 14:03

Sedan september 2023 har El & Ljusdesign varit en stolt sponsor till Alvik Basket. Avtalet innebär att El & Ljusdesign går in som huvudsponsor och därmed exponeras på såväl matcher som på matchkläderna för Alvik Baskets dam- och herrlag.

Hållbarhet och hälsa är en viktig del i sponsorskapet Samarbetet innebär att El & Ljusdesign kommer att aktivera sig vid matcher för både herrar och damer.

För en idrottsförening som Alvik Basket är det en förutsättning för vår verksamhet att skapa samarbeten med företag såsom med El & Ljusdesign, företag som helt enkelt tror på vår vision. El & Ljusdesign har valt att stötta oss långsiktigt vilket gör att vi ges möjligheter att fortsatt arbeta med våra målsättningar om att bli ett av Nordens främsta växthus för unga basketspelare och ledare. Vi är oerhört stolta och tacksamma över denna möjlighet och ser fram emot ett utvecklande partnerskap tillsammans med El & Ljusdesign som vår huvudsponsor under kommande säsonger, säger Stefan Barenthein, Klubbchef Alvik Basket.

Alvik Basket vision om att unga ska få förutsättningar att utvecklas och växa både som spelare, ledare och människor rimmar väl med vårt företags värdegrund som också bottnar i gemenskap, utveckling, respekt och uppmuntran! All form av idrott är viktig och att främja hållbar utveckling och hälsa menar vi är en självklarhet. Vi ser fram emot många härliga matchdagar och att tillsammans med Alvik Basket fortsätta bygga och stärka denna fina verksamhet, säger Patrick Molin, VD & grundare El & Ljusdesign.

Alviks Utvecklingslag på herrsidan!
2024-05-23 14:01

ALVIKS UTVECKLINGSLAG!

Är du intresserad av att ingå i Alvik Baskets Utvecklingslag på herrsidan? Just nu tar vi in nya spelare!

Vill du veta mer hör av dig till kansliet@alvikbasket.nu

GO ALVIK!

ABC 2024 - VISBY
2024-05-22 14:54

Ända sedan 70-talet har Alvik inlett varje säsong med träningsläger. Tusentals Alvikare har varit med genom åren. Vi kallar det Alvik Basket Camp! ABC kort och gott.

 

Att få träna, spela, och leva basket under en vecka är grymt kul. Att få umgås med spelare och ledare i alla åldrar är fantastiskt! 

I år har vi det stora nöjet att meddela att Alvik Basket Camp åter välkomnas av vackra Visby, Gotland!

 

Vid sidan av kärninnehållet basket har alla ledare fått möjlighet att göra vår gemensamma säsongsstart till något mycket speciellt. Förutom basket- och fysträningar, kommer lägret även innehålla lagbyggande aktiviteter och massor av annat skoj.

Det kommer vara många duktiga coacher på plats. Spelare från dam- och herrlaget kommer vara på ABC för att inspirera de yngre spelarna i föreningen. Lägret kommer även ha fystränare som hjälper alla grupper att få en bra start på säsongen. 

 

Anmäl er så snart ni kan, intresset för ABC är större än någonsin. ABC Visby 2024 ser ut att bli första lägret i klubbens historia med ”lapp på luckan” så vänta inte med att säkra en plats till sommarens roligaste läger! 

 

Det är under åren många Alvikare som har gått från ABC till större uppdrag runt om i basketvärlden.

 

ABC var för mig årets höjdpunkt! Basketmässigt är det en jättebra start på säsongen. Men det är allt runt omkring som jag gillade mest. Hela klubben är där, du hänger med alla och lär känna nya kompisar som du senare under året kommer att träffa på i baskethallarna! Sen är såklart kabarén och discot alltid skitkul”.- Ludde Håkanson, Alvik P96 och en av svenska landslagets mest framträdande spelare.

 

 

PRAKTISK INFORMATION

Datum: 6-11 augusti 2024

Plats: Visby, Gotland. 

Avresa: Tisdag 6 augusti 14:35, ankomst 17:50. (Färja SF1650) Samling i Nynäshamn på färjeterminalen lagvis kl. 13:00.

Hemresa: Söndag 11 augusti 13:30, ankomst 16:45. (Färja SF1650)
Åldersgrupper: Lägret är öppet för alla födda 2013 och äldre. 
Max Antal Platser: 400 st
Kost/Boende: Helpension (ev allergier anges i anmälan). Boende på egen madrass i skolsal, Visby Gymnasium. Kommer att finnas separata ledarrum för kvinnor och män.
Kostnad: Lägeravgiften är 4 500 kronor. Då ingår boende 5 nätter på hårt underlag i skolsal, måltider, båtresa från och till Nynäshamn, busstransport i Visby till förläggning/färja tur & retur, T-shirt och flera andra saker som krävs för att ha ett riktigt lyckat läger.

För bil tillkommer en kostnad på 650kr / enkelresa (anges i anmälan coacher/lagföräldrar och aviseras separat av Alvik)

Packlista: Meddelas av lagets ordinarie coach/lagförälder

 

ANMÄL DIG HÄR!!

SOMMARLOVSCAMP 2024
2024-05-22 13:35

Lägret är den perfekta starten på sommarlovet för alla barn födda 2013-2018.

I år är lägret vecka 24 & 25.

 

SOMMARLOVSCAMP är vårt basketläger för det lite yngre lirarna. Samtidigt som vi tränar basket, hoppar och tränar balans, kommer vi leka och utöva vår idrott under enkla former för att stimulera utövande och träning.

 

Under lägret

På morgnarna samlas vi och pratar om vad som kommer att hända under dagen. Varje dag har ett nytt tema, t ex styrka och balans, bollbehandling eller skott och under dagen blandas basketmoment med lekar. Vi kommer att hålla igång ungefär kl 9-15 varje dag.

 

Våra Coacher

För att skapa en trygg miljö för barnen, där de känner sig sedda och välkomna, delar vi in dem i mindre grupper första dagen utifrån deras ålder. Coacherna på lägret är äldre spelare, unga coacher och ett par mer erfarna coacher aktiva inom klubben. Coacherna arbetar med tydliga instruktioner anpassat för grupp och spelare. De äldre grupperna kommer att ha ett större fokus på detaljer och progression medan de yngre grupperna lär sig grundläggande teknik.

 

När

Vecka 24 14 juni-16 juni 09:00-15:00

Vecka 25 17 juni – 20 juni. Kl 09:00-15:00 FULLBOKAT!

(Går bra att lämna från kl 08.00 och hämta fram till kl 16.00)

 

Plats

Bromma Gymnasium Idrottshallar

 

Kostnad

Vecka 24, 14 juni-16 juni: 1500 kr (tre dagar) PLATSER KVAR!

Vecka 25, 17-20 Juni: 2000 kr (fyra dagar) FULLBOKAT!

Vecka 24 & 25 14 juni-20 juni: 3000 kr (sju dagar) FULLBOKAT!

 

I avgiften ingår luncher, mellanmål samt alla aktiviteter vi gör.

 

Anmälan

Anmälan ska vara kansliet tillhanda senast söndagen den 2 juni. Det är viktigt att både anmälan och betalning kommer in till oss innan sista anmälningsdatum. Anmälan gäller först när vi registrerar inbetalningen på vårt konto och ni fått en bekräftelse av oss att ni har en plats.

 

 

ANMÄL DIG TILL V.24 HÄR!

 

 

Frågor?

För eventuella frågor kontakta kansliet@alvikbasket.nu

ALVIK BASKET SÖKER BARN- OCH UNGDOMSANSVARIG
2024-05-22 13:25

Är du intresserad av ett av Sveriges roligaste basketjobb? I växthuset Alvik Basket är vår barn- och ungdomsansvariga föreningens viktigaste person. Sök nu!

 

Uppdraget

Alvik Baskets vision är att tillsammans göra Alvik till Nordens främsta växthus för unga basketspelare och ledare. Som barn- och ungdomsansvarig hos Alvik Basket är du helt avgörande för att vi ska nå dit. Målsättningen är att alla unga ska få förutsättningar att utvecklas och växa både som spelare, ledare och människor och att Växthuset håller så hög kvalitet att det även utvecklar spelare och ledare till Alviks representationslag, landslag och internationella klubblag. 

 

Uppdraget som barn- och ungdomsansvarig består bland annat av att;

 

Vara ett sportsligt stöd till föreningens coacher på barn- och ungdomssidan. En ny Alvikslinje håller på att tas fram, du blir en viktig kugge i arbetet med den samt vid implementeringen.

 

Ansvara för, och sportsligt utveckla Alvik Baskets lägerverksamhet (lovläger, skills camps etc)

 

Ansvara för, och utveckla den nystartade ledarskapsakademin för unga ledare samt utbildningar för coacher i våra ungdomslag.

 

Möjliggöra för fler att spela basket genom att starta nya lag och rekrytera ledare.

 

Kvalifikationer

  • någon form av eftergymnasial utbildning, gärna tränarprogrammet, sports management eller liknande
  • hög sportslig kompetens samt tränarerfarenhet på barn/ungdomsnivå
  • erfarenhet av att leda projekt
  • god förmåga att kommunicera i tal och skrift

 

Rollen kräver att du är självgående och initiativrik samt att du har en hög samarbetsförmåga. Tjänsten är på 50% sysselsättningsgrad.

 

 

 

Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj. Mejla ett kort personligt brev samt CV till klubbchef Stefan Barenthein, stefan@alvikbasket.nu. Alvik Basket har kollektivavtal.

 

Har du frågor så kontakta:

Stefan Barenthein 070-886 46 82, Klubbchef I Johanna Fredman 073-589 0454, Ordförande

 

Mer information om Alvik Basket hittar du här.

MARKO MILATOVIC - LSC 2024
2024-05-22 11:39


Vi är otroligt glada att Marko är en av huvudcoacherna på årets upplaga av Ludde Skills Camp!

”Marko har varit tränaren jag spenderat de senaste somrarna med. Otroligt duktig coach som alla unga spelare kan lära mycket av. Marko är expert på att utveckla unga spelare.”

DET ÄR ENBART 10 PLATSER KVAR TILL LSC!

DET HÄR LÄGRET VILL MAN INTE MISSA!

ERVIN MUSANOVIC - ÅRETS LEDARE!
2024-05-21 11:38


Varje år delar Stockholms Basketdistriktsförbund ut stipendier till personer som har utmärkt sig inom distriktets verksamhet.

Nomineringarna görs av allmänheten och stipendiaterna väljs sedan ut av distriktsförbundet.

Årets ungdomsledare 23/24 går till Ervin Musanovic!!

En fantastisk person och ledare! Ervin andas basket dygnets alla timmar och brinner verkligen för sporten och spelarna! Stipendiet går till en verksam ungdomsledare i StBDFs seriespel i en av distriktets föreningar, som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

GRATTIS ERVIN!!
💚💛

Ladda ner medlemsappen
Handla föreningskläder här
Nyheter från våra lag
SOMMARLOVSCAMP, 08/03 10:36 
DU14/F10, 22/01 00:03 
DU10/F14 ABRAHAMSBERG, 20/11 10:15 
 
Våra Sponsorer
Camper & Läger